Programul de finantare pentru romanii care vor sa deschida o firma a fost simplificat. Cum puteti primi 44.000 de euro de la stat si cine se incadreaza

bani-716x300.jpg

Romanii care deschid o societate comerciala dupa data de 30 ianuarie 2017, creeaza minim un loc de munca si il mentin timp de doi ani pot primi pana la 200.000 de lei din partea statului. Conditiile de eligibilitate au fost simplificate in urma unor dezbateri publice organizate in intreaga tara.

Harry Ilan Laufer, secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, si Adrian Mladinoiu, secretar de stat in Secretariatul General al Guvernului, au prezentat, luni, la Universitatea de Vest din Timisoara, Programul “Romania Start-Up Nation”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La eveniment au participat aproximativ 100 de persoane interesate sa-si deschida o afacere.

Prin acest program se poate acorda un ajutor de minimis in suma maxima de 200.000 de lei romanilor care deschid o societate comerciala dupa 30 ianuarie 2017, data la care a intrat in vigoare ordonanta de urgenta a Guvernului privind “stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri”.

“Este foarte important sa reusim sa atragem cat mai multi tineri si nu numai catre zona de antreprenoriat. Tara noastra se confrunta cu o problema, suntem pe ultimele locuri in Uniunea Europeana in ceea ce inseamna tineri antreprenori in societate, iar orice economie viabila este sustinuta de IMM-uri, aceste societati mici si mijlocii. in ultimii ani, din pacate, in Romania se inchid mai multe firme decat cele care se deschid. Programul Start-Up Nation este unul dintre pilonii pentru sustinerea mediului de afaceri. Este unul dintre programele care au avut una dintre cele mai mari dezbateri publice din ultimii ani de zile. Am fost in peste 20 de judete pana in acest moment si ne-am intalnit cu mii de persoane, pentru a le explica tuturor ca au o sansa de a accesa programul”, a explicat Harry Ilan Laufer, la Timisoara.

Sursa: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.