Ministrul Rovana Plumb si comisarul european Corina Cretu, in judetele Salaj si Cluj pentru conferinta “In dialog cu cetatenii”

2Zalau.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene si doamna Corina Cretu, comisar european pentru Politica Regionala, se afla, astazi, intr-o vizita oficiala in judetele Salaj si Cluj pentru a participa la conferinta in dialog cu cetatenii.

Evenimentul este cel de-al saselea eveniment de acest tip organizat in Romania in acest an, dupa dialogurile la care au participat, la Bucuresti, presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, prim-vicepresedintele Comisiei, Frans Timmermans si comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, si la Cluj-Napoca, unde a luat parte comisarul pentru educatie, cultura, tineret si sport, Tibor Navracsics.

In prima parte a zilei, cei doi oficiali au avut o intalnire cu autoritatile locale din judetul Salaj, in cadrul careia s-a pus accent pe identificarea unor solutii care sa conduca la acceleraraea ritmului de implementare a proiectelor finantate din fonduri europene, precum si a simplificarii procedurilor, in vederea unei mai bune absorbtii de bani europeni de catre Romania.

Comisarul Corina Cretu si ministrul Rovana Plumb au incurajat initiativa locala si au indemnat autoritatile la o mai buna comunicare cu CE, cu scopul de a prelua modelele de bune practici din alte state membre si de a cunoaste mai bine toate instrumentele financiare de care pot beneficia. De asemenea, au afirmat ca autoritatile urmaresc simplificarea accesarii si gestionarii fondurilor europene, precum si elaborarea de reglementari mai clare pentru beneficiari, pentru a impulsiona acesarea de bani europeni.

La conferinta in dialog cu cetatenii au participat din partea Comisiei Europene seful Comisiei REGI, Lambert von Nistelrooij, seful Unitatii pentru Romania in cadrul DG Regio al CE, Carsten Rassmusen. Printre reprezentantii autoritatilor locale din judetul Salaj, s-au numarat primarul Zalaului, Ionel Ciunt, presedintele CJ Salaj, Tiberiu Marc, prefectul judetului, Florin Florian.

In cursul serii, ministrul Rovana Plumb viziteaza Centrul de Cercetare şi Tehnologii Avansate pentru Energii Alternative – CETATEA, din Cluj, un proiect-exemplu finantat prin Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013, prin care s-au creat 19 laboratoare de cercetare-dezvoltare, s-au moderinizat trei laboratoare existente, au fost achizitionate 22 de echipamente noi si au fost create 6 noi locuri de munca in cercetare.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.