Ministrul Sanatatii si cel al Fondurilor Europene lucreaza la un proiect care va pregati „controlori de igiena” in spitale

spital_hol.jpg

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, vorbeste, intr-un interviu despre banii europeni alocati Sanatatii in urmatorii ani, dar si despre cei alocati infrastructurii sau transporturilor.

„Trebuie sa dam banii pe impact. Sa terminam cu proiectele in care cheltuim banii pe metodologii, punem salarizare foarte mare pentru personalul care se ocupa de implementarea proiectului si asa mai departe. Daca nu lasam impact in urma, cheltuim banii degeaba”, spune Ghinea.

Acesta avertizeaza ca Romania trebuie sa cheltuie cu mare atentie banii din noul ciclu de finantare europeana, avand in vedere ca pe fondul crizei migrantilor politica de coeziune devine extrem de contestata la nivelul Uniunii Europene.

„Este o sansa istorica de a fi avut doua bugete foarte mari ale UE, cu sume importante care vin spre Romania si ar trebui sa fim atenti la cum negociem viitorul buget dupa 2020, pentru ca directia in care merge discutia in Europa duce intr-o zona care s-ar putea sa nu ne convina. Asa ca haideti sa fructificam acum, pana in 2020, acesti bani”, adauga ministrul.

Citeste continuarea aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.