Mircea Predut: Cand se depasesc termenele

Photo_Mircea_George_Predut_Custom_CustomPrimele trei cazuri sunt caracteristice proiectelor cu grad mic de neprevazut, adica acolo unde lucrurile sunt destul de clare de la inceput.

1. Vinde cu orice pret

Uneori termenele sunt intentionat scurtate, din motive comerciale, atunci cand se doreste castigarea unei oportunitati pe baza termenului scurt de livrare. Aceasta este una dintre cele mai periculoase situatii, pentru ca nu intotdeauna termenul scurt poate fi respectat din motive obiective si atunci toata credibilitatea dispare. Aceasta situatie se intalneste in companiile in care procesele de vanzare sunt complet separate de procesele de implementare/realizare/livrare. Depasirea de termen este in acest caz fatala, iar oalele se sparg de obicei in capul implementatorului.

2. Cursa de ogari

In cursele de ogari, acestia alearga dupa un iepure-momeala, care are o viteza indeajuns de mare ca sa nu poata fi ajuns si indeajuns de mica pentru ca ogarii sa nu renunte. Din motive strategice, e posibil sa se impuna termene stranse pentru a pastra ritmul alert de lucru. Depasirea termenelor in acest caz nu este importanta, atata timp cat se mentine sub pragul real de acceptare a intarzierii. Ea face parte din strategia organizationala, scrie Mircea Predut pe blogul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.