“Modelele de afaceri vor suferi transformări radicale” a declarat Liviu Rogojinaru, Secretar de Stat MEEMA, în cadrul videoconferinţei BURSA

Liviu-Rogojinaru.jpg

“Modelele de afaceri vor suferi transformări radicale sub impactul digitalizării şi al introducerii inteligenţei artificiale în mediul economic. Este foarte probabil ca întreprinderile care nu vor reuşi să facă faţă acestei concurenţe de pe piaţă să dispară. Ne place, nu ne place, acesta este un adevăr probabil trist. Administraţia publică urmează să introducă tehnologii şi soluţii digitale care o vor face mai eficientă. Nu se pune problema dacă vrem sau nu vrem această transformare, ea trebuie făcută”, a declarat Liviu Rogojinaru.

Liviu Rogojinaru a amintit că a fost creată Autoritatea pentru Digitalizarea României, prin care Executivul încearcă să deruleze acest proces al digitalizării “pe repede înainte”, respectiv să facă paşi importanţi în domeniu. “Un avantaj clar competitiv al României îl constituie viteza şi calitatea Internetului”, a subliniat oficialul, menţionând că, apropo de digitalizare, ce poate fi făcut clar pe partea administraţiei este ca agentul economic să nu se mai întâlnească faţă în faţă cu reprezentantul guvernului, ci să transmită online tot ce este necesar către autorităţi.

Sursa: Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.