Modificari la Prima Casa, pentru evitarea blocajelor din practica

apartamente1.jpg

Potrivit modificarilor ce vor fi aduse OUG 60/2009 privind programul Prima Casa, pentru cazurile in care au loc evenimente de natura a aduce avarii unui imobil finantat in cadrul programului, Ministerul Finantelor si finantatorul isi pot exprima acordul cu privire la novarea (schimbarea, n.r.) locuintei avariate daca aceasta este improprie locuirii in urma producerii unui risc asigurat.

Conditia pentru ca dezvoltatorul sa poata oferi la schimb o locuinta este ca valoarea acesteia sa fie cel putin egala cu valoarea creditului contractat initial.

Este vorba de locuinte ce au suferite avarii in urma unor incendii sau calamitati naturale si nicidecum nu se doreste ca schimbarea imobilului sa fie o practica, spune Irina Constantinescu, director in cadrul Fondului de Garantare (FNGCIMM), institutia care administreaza garantiile de stat oferite in cadrul programului guvernamental.

Mai multe detalii: Capital

One thought on “Modificari la Prima Casa, pentru evitarea blocajelor din practica”

  1. mihaela spune:

    in general, garantiile nu pot fi inlocuite una cu cealalta decat cu conditia ca cea noua sa aiba minim valoarea celei vechi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.