UPDATE: Modificarile propuse de ministrul Grapini la schema ajutoarelor de minimis, in dezbatere publica

Maria_Grapini.jpg

Maria_GrapiniGestionarea ajutoarelor de minimis urmeaza sa treaca, de la Ministerul de Finante, la Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Turism si Mediu de Afaceri.

Implementarea schemei se va face prin Oficiile Teritoriale pentru IMM si Cooperatie. Sesiunea de depunere a cererilor va dura 10 zile, iar proiectele vor fi departajate pe baza de punctaj.

O alta noutate se refera la grila de evaluare, care acorda 15 puncte proiectelor derulate in mediul rural si doar 5 puncte pentru cele din mediul urban.

In aceste conditii, pot obtine punctajul maxim (100 de puncte) doar microintreprinderile productive din mediul rural, care creeaza cel putin cinci noi locuri de munca.

Aceaste prevederi, impreuna cu celelalte reguli dupa care vor fi distribuite ajutoarele de minimis, sunt prezentate pe larg in proiectul de modificare al nr. HG 274/2013, inaintat de ministrul Maria Grapini.

Proiectul Mariei Grapini va fi discutat intr-o sedinta viitoare de Guvern.

Documente anexate:

Nota de fundamentare (PDF)

Proiectul HG privind acordarea ajutoarelor de minimis (PDF)

Mai multe detalii: Hotnews

One thought on “UPDATE: Modificarile propuse de ministrul Grapini la schema ajutoarelor de minimis, in dezbatere publica”

  1. rivo spune:

    Intr-un final s-a stabilit o data cand incepe acest proiect ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.