Municipiul Targoviste a depus primul proiect in cadrul Axei prioritare 4 „Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile” din regiunea Sud Muntenia

proiecte-europene.jpg

Vineri, 26 aprilie, s-a depus primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia in cadrul Axei prioritare 4 „Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile” a Programului Operational Regional 2014 – 2020!

Prima aplicatie a fost depusa de catre Unitatea Administrativ-Teritoriala Municipiul Targoviste in cadrul Prioritatii de investitii 4.4 „Investitiile in educatie, in formare, inclusiv in formare profesionala pentru dobandirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare” pentru proiectul „imbunatatirea infrastructurii educationale, prin reabilitarea, modernizarea, extinderea si echiparea Gradinitei cu program Prelungit `Raza de soare` din Targoviste, jud. Dambovita”. Valoarea totala a cererii de finantare este de 12.736.052,70 lei, din care 7.781.565,89 lei reprezinta valoarea solicitata din fonduri FEDR si de la bugetul de stat.

Conform Procedurii Operationale pentru Dezvoltare Urbana (Instructiunea nr. 65/27.11.2017), pentru apelul de proiecte al Axei prioritare 4, expertii Structurii de Sprijinire a Dezvoltarii Urbane din cadrul ADR Sud Muntenia pot oferi sprijin punctual municipiior resedinta de judet/ partenerilor in procesul de pregatire a cererilor de finantare aferente Obiectivelor specifice ale Axei prioritare 4 a POR 2014 – 2020.

In prezent, majoritatea municipiilor resedinta de judet din regiunea noastra au trecut in cea de-a doua etapa a procesului de selectie, respectiv depunerea si selectia cererilor de finantare propriu-zise.

Prin Axa prioritara 4 „Sprijinirea Dezvoltarii Urbane Durabile” din cadrul POR 2014 – 2020, regiunea noastra dispune de fonduri nerambursabile de 201,09 milioane de lei, distribuite astfel: pentru mobilitatea urbana (P. I. 4.1) – 163,33 milioane de euro, pentru revitalizarea urbana (P.I. 4.2) – 18,15 milioane de euro, pentru regenerarea comunitatilor defavorizate (P.I. 4.3) – 8,53 milioane de euro, pentru educatie (P.I. 4.4) – 11,09 milioane de euro.

Pana in prezent, la nivelul regiunii Sud Muntenia s-au depus in total 871 de aplicatii in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020, prin care potentialii beneficiari au solicitat fonduri nerambursabile europene in valoare totala de peste 4,7 miliarde de lei. Dintre toate cererile depuse prin sistemul electronic MySMIS, pana la aceasta data s-au semnat contractele de finantare pentru 254 de proiecte, ce au o valoare totala de aproximativ 1,1 miliarde de lei, din care peste 993 de milioane de lei reprezinta totalul fondurilor nerambursabile solicitate de la Uniunea Europeana si din bugetul de stat.

Sursa: ADR SUD MUNTENIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.