Mutare fara precedent: Grupul Société Générale se retrage din sase tari din Europa Centrala si de Est

grupul-societe-generale-anchetat-pentru-incalcarea-normelor-anticoruptie-259211.jpg

Banca franceza Société Générale se retrage din sase tari din zona Europei Centrale si de Est, potrivit EU Scoop. Decizia se aseamana cu cea a Telenor, un alt nume mare din industria bancara care a ales sa se retraga din Bulgaria si din restul zonei Europei Centrale si de Est, Société Générale a decis sa se concentreze pe alte parti ale busienss-ului si sa-si vanda subsidiarele din Bulgaria, Macedonia, Albania, Serbia, Muntenegru si Moldova.

Capital.bg a raportat retragerea, argumentand ca grupul francez nu este multumit de rezultatele inregistrate in aceste piete, incat nu sunt lideri in regiune. Business-ul din Bulgaria va fi vandut catre grupul bancar OTP, care a refuzat sa comenteze pentru publicatia bulgara. Un alt posibil cumparator este fondul de investitii Apollo Global Management.

Bratul din Bulgaria al Société Générale va veni la pachet cu alte cinci tari – Albania, Macedonia, Muntenegru, Serbia si Republica Moldova. Acete piete au devenit suprasaturate si neatractive in acest moment pentur grupul francez, incat bancile acestuia nu sunt in top 3 in niciuna dintre aceste tari.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.