Procedura de selectie a organizatiilor care vor face parte din componenta Comitetul Consultativ Tematic Ocupare, incluziune sociala si servicii sociale (CCT)

posdru-discutii1.jpg

Potrivit Memorandumului pentru aprobarea actiunilor si documentelor privind pregatirea accesarii si implementarii fondurilor europene in perioada 2014 – 2020, initiat de catre Ministerul Afacerilor Europene, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Europene coordoneaza Comitetul Consultativ Tematic Ocupare, incluziune sociala si servicii sociale (CCT).

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale anunta lansarea procedurii de selectie a organizatiilor din mediul economic, social, academic si societatea civila care vor face parte din componenta Comitetul Consultativ Tematic Ocupare, incluziune sociala si servicii sociale (CCT).

Rolul general al CCT este de a stabili si de a prioritiza investitiile la nivel sectorial si regional, pe baza documentelor realizate in cadrul mai multor grupuri de lucru subsecvente.

Grupurile de lucru stabilite in cadrul CCT Ocupare, incluziune sociala si servicii sociale, sunt urmatoarele:
1. Grup de Lucru privind Ocuparea;
2. Grup de Lucru privind Afacerile Sociale si Incluziunea Sociala;
3. Grup de Lucru privind Antreprenoriatul si Economia sociala;
4. Grup de Lucru privind Formarea Profesionala si Cercetare, dezvoltare si inovare.

CCT are in componenta sa maximum 30 de membri, dintre care maximum 30% (9 membri) sunt parteneri din mediul economic, social, academic si din societatea civila, conform prevederilor Memorandumului pentru aprobarea actiunilor si documentelor privind pregatirea accesarii si implementarii fondurilor europene in perioada 2014-2020.

Criteriile propuse pentru selectia organizatiilor ce vor face parte din CCT sunt urmatoarele:

  • relevanta organizatiei pentru misiunea CCT Ocupare, incluziune sociala si servicii sociale;
  • gradul de reprezentativitate;
  • expertiza detinuta in domeniu.

In vederea participarii la procesul de selectie, organizatiile interesate trebuie sa trimita catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – DG AMPOSDRU, pana la data de 14 august 2012, ora 12,00 un portofoliu cu documente reprezentand/cuprinzand:

  • Scrisoare de intentie;
  • Descrierea activitatii organizatiei, cu accent pe activitatile desfasurate in domeniul specific CCT – maxim 5 pagini;
  • CV-urile a 2 persoane si datele de contact pentru 1 membru titular si 1 membru supleant;
  • Declaratie pe propria raspundere privind veridicitatea si exactitatea datelor din dosar.

Scrisoarea de intentie, semnata de catre reprezentantul legal al organizatiei va fi trimisa prin fax la numarul 021 315 02 06, iar documentele atasate scrisorii se vor trimite pe e-mail, la adresa [email protected].

Mentionam faptul ca organizatiile care au transmis deja scrisori de intentie, in urma anuntului dat de catre Directia Generala Asistenta Sociala, trebuie sa isi completeze portofoliul de documente.

Organizatiile interesate se pot adresa pentru informatii suplimentare Directiei Generale AMPOSDRU, persoana de contact Razvan Alexandru Radulescu, tel. 021.315.0214/021.315.0230/int.151, e-mail [email protected].

Sursa: AM POSDRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.