Mutarea bugetului Măsurii 3 la Măsura 2 intră astăzi în Guvern, spre aprobare. Până unde vor ajunge plățile

18-10-01-10-25-13big_bani_euro.jpg

Ministerul Economiei a anunțat că miercuri va intra în ședința de guvern, spre aprobare, proiectul de ordonanță de urgență despre care spune că îi permite să mute la Măsura 2 și restul de buget rămas de la Măsura 3 și a precizat și până la ce număr de ordine RUE va ajunge astfel cu plățile, orientativ.

Astfel, cu noua muatre de buget, care se pregătește, se vor putea face plăți până pe la RUE 17.000 – spune Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

În comunicatul MEAT pare să se fi strecurat o contradicție:

  • Pe de-o parte comunicatul lasă să se înțeleagă că mutarea bugetului de la M3 la M2 ar permite „satisfacerea tuturor cererilor de finanțare eligibile depuse în acest moment” de la Măsura 2 – capital de lucru.

„Schimbările preconizate urmăresc anularea în forma actuală a Măsurii 3 pentru a permite realocarea sumelor de la Măsura 3 la Măsura 2 pentru satisfacerea tuturor cererilor de finanțare eligibile depuse în acest moment” – spune MEAT, în comunicat.

  • În schimb, tot ministerul, în același comunicat de presă afirmă că mutarea de buget va permite plăți până în jurul numărului RUE 17.000.

„În urma transferului de fonduri permis de această OUG, estimarea este că se va ajunge cu plățile la RUE 17.000” – se arată în comunicatul de presă.

Or, dacă ne uităm în lista de aplicanți de la Măsura 2, putem observa că până la numărul RUE 17.001 sunt 5542 de firme acceptate în lista de așteptare.

În total, însă, sunt 8407 aplicanți acceptați în lista de așteptare la Măsura 2. Astfel, vor mai rămâne în afara bugetului peste 2860 de aplicanți admiși în lista de așteptare. Ultima firmă admisă la Măsura 2 în lista de așteptare este la numărul de ordine 22.226.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.