Muzeul Mineritului din Anina si Teatrul Mihai Eminescu din Oravita sunt primele proiecte pentru care se va acorda finantare europeana prin Regio-POR 2014-2020

anina_oravita1.png

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020 in Regiunea Vest, a semnat primele doua contracte de finantare prin Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020 din judetul Caras-Severin.

Proiectele pentru care au fost semnate contractele de finantare sunt:

„Restaurarea, conservarea, reabilitarea si punerea in valoare a monumentului de clasa A, Ansamblul Putului I Anina” – beneficiar: orasul Anina
„Lucrari de restaurare, conservare si dotare la Teatrul Mihai Eminescu – cladire monument istoric L.M.I. CS-II-m-A-11154 si amenajare peisagistica a parcului adiacent” – beneficiar: orasul Oravita.
Ambele proiecte vizeaza monumente istorice de valoare nationala (grupa A).

Semnatarii acestor contracte au fost primarii celor doua localitati care vor beneficia de finantare Regio-POR 2014-2020 – domnul Gheorghe ROMANU, primarul orasului Anina, si domnul Dumitru URSU, primarul orasului Oravita – alaturi de domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest.

Implementarea proiectului se va desfasura pe parcursul a 33 de luni. Dupa finalizarea perioadei de implementare, se estimeaza ca numarul vizitatorilor va creste cu mai mult de 8.500 de turisti la finalul primului an dupa implementarea proiectului (de la 465 de vizitatori pe an inainte de interventia asupra obiectivului de patrimoniu, la 9000 de vizitatori dupa interventia asupra obiectivului).

Finantarea nerambursabila acordata proiectului este de aproximativ 14,6 milioane lei iar valoarea totala a acestuia este de aproximativ 15,2 milioane lei.

Sursa: ADRVEST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top