Nicio cerere pentru subvențiile destinate instalării de panouri fotovoltaice la gospodăriile izolate. AFM va prelungi termenul de înscriere

panou_solar.jpg

Administrația Fondului de Mediu (AFM) va prelungi sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Totodată, va modifica Ghidul de finanțare, întrucât niciun consiliu județean nu s-a înscris până acum în program, a declarat președintele instituției, Cornel Brezuică.

Sesiunea de depunere a dosarelor a demarat pe 10 aprilie 2019 și, conform prevederilor actuale, se încheie la 10 iulie 2019.

“Termenul va fi prelungit cu trei luni. Vom veni și cu o modificare la ghidul de finanțare e care să deblocheze puțin situația. Până acum nu am primit niciun dosar. Sunt câteva consilii județene care au pregătit dosarele, pentru că unele primării au venit cu dosarele, dar nu cu toate, așa cum prevede în ghid. Ca să nu stea după cei întârziați, vom modifica această prevedere, să poată depune de mai multe ori, în funcție de cum primesc dosarele”, a spus Cornel Brezuică, președintele AFM.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.