Nivelul prefinantarilor catre Agentiile de Dezvoltare Regionala a crescut la 35%

Harta_regiuni.png

Harta_regiuniNivelul prefinantarilor acordate intr-o singura transa de care beneficiaza cele opt Agentii de Dezvoltare Regionala care au calitatea de beneficiari de fonduri europene a fost majorat la 35%, in urma unor modificari legislative adoptate in ultima sedinta de Guvern.

Pana acum, Agentiile de Dezvoltare Regionala puteau primi prefinantari de maximum 10% din valoarea proiectelor implementate.

Majorarea prefinantarilor acordate acestui tip de beneficiari urmareste cresterea gradului de absorbtie a instrumentelor structurale si evitarea dezangajarii automate in acest an.

Datorita acestor modificari, care faciliteaza utilizarea fondurilor UE de catre Agentiile de Dezvoltare Regionala, aceste organisme intermediare isi vor putea desfasura activitatea in conditii optime.

Agentiile de Dezvoltare Regionala isi pot finanta cheltuielile de organizare si functionare in urma contractarii de fonduri europene din axele prioritare de Asistenta Tehnica ale programelor operationale.

Pentru majorarea cotei de prefinantare a acestor Organisme Intermediare au fost modificate in sedinta de Guvern de astazi prevederile Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 218/2012.

Modificarile au fost efectuate deoarece au fost inregistrate blocaje la nivelul fluxurilor financiare generate de nivelul redus al cotei de prefinantare.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.