Noi detalii despre Programul Rabla din Franța: subvenții până la 7.000 de euro plus primă de casare până la 5.000 de euro. Un Duster va costa sub 10.000 de euro

masina_electrica_2.jpg

Programul de redresare a industriei auto franceze, anunțat de președintele Macron, cuprinde măsuri de stimulare care vor fi aplicate în acest an, până pe 31 decembrie. Pachetul principal este constituit de subvențiile de tip Rabla, care pot ajunge până la 12.000 de euro din prețul unei mașini.

Franța a anunțat că va cheltui 8 miliarde de euro pentru a subvenționa achiziția de noi mașini, astfel încât să relanseze industria auto din această țară. Pentru producători este o veste extraordinar de bună, deoarece prețurile cu care mașinile vor putea fi cumpărate se anunță incredibil de mici.

În primul rând, bonusurile la achiziția de mașini ecologice vor fi de 2.000 de euro pentru mașini hibride de tip plug-in (cu încărcare), care vor putea circula cel puțin 50 km exclusiv pe baterie. Apoi, bonusul pentru vehicule complet electrice va fi de 7.000 de euro (crește de la 6.000 de euro anterior). Companiile vor primi, de asemenea, 5.000 de euro pentru achiziția de vehicule electrice. Vehiculele trebuie să aibă un preț de listă de cel mult 50.000 de euro.

Pe lângă aceste subvenții, cei care vor dori să caseze o mașină veche la achiziția uneia noi cu motor pe benzină sau diesel (sau a unei mașini rulate de nouă generație) vor primi la schimb alți 3.000 de euro, iar pentru achiziția unui vehicul electric, vor primi la schimb pe mașina veche 5.000 de euro.

În total, un cumpărător al unei mașini noi, electrice, poate primi până la 12.000 de euro, dacă dă la schimb și mașina veche. Programul Rabla din Franța are și condiții de venituri ale familiei, astfel că numai 75% din populație poate accesa subvențiile. Subvențiile pentru predarea mașinii vechi vor fi disponibile pentru 200.000 de vehicule.

Dacia s-ar putea număra printre mărcile care vor profita de acest plan, deoarece prețurile modelelor sale vor fi extrem de accesibile chiar și francezilor cu venituri mici. Din păcate totuși pentru marca românească, ea se va încadra doar la prima de casare de 3.000 de euro, deoarece nu are în gamă nici modele hibrid, nici electrice, în acest moment. Cel mai ieftin Logan va costa, cu prima de casare, 5.100 de euro, în Franța, iar un Duster va putea fi cumpărat cu 9.500 de euro.

“Planul istoric” anunțat de președintele Emmanuel Macron țintește revenirea industriei auto și dezvoltarea producției de vehicule nepoluante. Președintele Franței a spus că vrea să ajungă la 1 milion de mașini electrice și hibrid produse anual… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.