Noi finanțări de 500.000 – 2 milioane Euro pentru firme IT românești, dintr-un fond susținut de Uniunea Europeană

It-3.jpg

Startup-urile IT românești pot obține noi finanțări de capital de risc de 500.000 – 2 milioane de euro fiecare, printr-un fond de investiții lansat, marți, la Sofia, cu susținerea Uniunii Europene.

Firma de investiții bulgară LAUNCHub Ventures și-a lansat noul fond de investiții de 44 de milioane de euro, cu perspective de a ajunge la 70 de milioane de euro până în a doua jumătate a anului 2021.

Fondul sofiot spune că va finanța peste 25 de firme IT din Europa Centrală și de Est, în următorii 4 ani, și îi invită și pe antreprenorii români să-i solicite investiții:

„Ce înseamnă asta pentru fondatorii români de startup-uri? LAUNCHub Ventures caută afaceri scalabile cu tracțiune inițială și fondatori pasionați, originari din sud-estul Europei și din regiunea extinsă a Europei Centrale și de Est. Dacă ești un fondator care corespunde acestor criterii, spune-ne mai multe AICI – ne întâlnim activ cu fondatorii. Dacă ești un fondator român stabilit în afara României, contactează-ne și tu!” – spune fondul de investiții.

LAUNCHub Ventures caută startup-uri în principal din sectoare ca:

  • Software as a service (SaaS) pentru companii (B2B),
  • Tehnologii în domeniul financiar (Fintech),
  • Tehnologii în domeniul imobiliarelor (Proptech),
  • Big Data,
  • Inteligență artificială (AI),
  • Marketplace,
  • Tehnologii digitale în sănătate (Digital Health),
  • Web 3.0 / Blockchain.

LAUNCHub Ventures este susținut de InnovFin Equity, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, prin programul Horizon 2020 și Fondul European de Investiții (FEI), precum și prin Fondul European pentru Investiții Strategice (FESI – parte a celebrului Plan Juncker lansat de precedenta Comisie Europeană).

De asemenea, statul bulgar pune bani în LAUNCHub Ventures prin instrumentul InvestBG Equity, susținut la rândul său tot de Fondul European de Investiții. LAUNCHub spune că este „în discuții avansate” cu alți alți investitori privați și instituționali… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.