Noi fonduri europene de pana la 200.000 Euro pentru mici afaceri: De la pensiuni si service-uri auto pana la firme de software, in Delta Dunarii. S-a stabilit cand se cer acesti bani

1280x670-10-80.png

Antreprenorii din Romania care au microintreprinderi vor putea obtine in anul 2017 fonduri europene de pana la 200.000 de euro, pentru afaceri diverse, de la pensiuni turistice si service-uri auto pana la croitorii si firme de software, in mediul urban din zona Deltei Dunarii. Firmele isi vor putea cumpara diverse echipamente sau isi vor putea face site-uri de prezentare ori magazine on-line, de exemplu. Ministerul Dezvoltarii Regionale a anuntat oficial perioada in care antreprenorii vor putea depune proiectele in cadrul liniei de finantare 2.1 microintreprinderi in ITI Delta Dunarii, din cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020.

Vorbim despre apelul de proiecte nr. POR 2017/2/2.1.A/ITI/1, aferent Axei prioritare 2 – Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatii de investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investitie Teritoriala Integrata Delta Dunarii. Acesta reprezinta varianta destinata zonei Deltei Dunarii a mai celebrei linii de finantare 2.1 A – Microintreprinderi, deschise anul trecut pentru toata tara (cu exceptia ITI Delta Dunarii si a regiunii Bucuresti-Ilfov).

Data de la care pot fi depuse cereri de finantare: 10.05.2017 ora 12.00
Data pana la care pot fi depuse cereri de finantare: 10.09.2017, ora 12.00
Perioada de depunere a proiectelor poate fi redusa in cazul in care bugetul apelului este consumat mai devreme.

Proiectele se vor putea on-line, prin sistemul MySMIS 2014.

In cadrul prezentului apel se pot depune numai proiecte pentru investitiile localizate pe teritoriul acoperit de instrumentul Investitii Teritoriale Integrate (ITI) Delta Dunarii:

  • municipiul Tulcea,
  • orasul Babadag,
  • orasul Isaccea,
  • orasul Macin
  • orasul Sulina
  • satele apartinatoare acestora.

Investitiile vor fi facute pentru afaceri in anumite domenii precizate in anexa cu codurile CAEN la ghidul solicitantului. Aici regasim domenii din cele mai diverse, insa grila de punctaj favorizeaza anumite diviziuni, cum ar fi: hoteluri si pensiuni, ateliere de mobila, editarea de software sau de jocuri pe calculator, administrare site-urilor, activitati ale portalurilor web, design si arhitectura, fotografie etc.

Alocarea prezentului apel de proiecte este de 24,56 milioane euro, din care 20,88 milioane euro contributia Fondului European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si 3,68 milioane euro contributia Bugetului de Stat (Aici, ghidul oficial publicat de Ministerul Dezvoltarii regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prezinta o eroare: in loc de 24,56 milioane euro scrie 24,56 euro).

Valoarea eligibila a proiectului trebuie sa fie de minimum 25.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb InforEuro valabil la data lansarii apelului de proiecte.

Cuantumul finantarii nerambursabile solicitate este de maximum 200.000 de euro.

In plus, cuantumul finantarii nerambursabile solicitate trebuie sa reprezinte maximum 90% din valoarea eligibila a proiectului, ceea ce inseamna ca antreprenorul trebuie sa asigure restul de 10% din cheltuielile eligibile din proiect.

Mai multe detalii: startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top