Noi fonduri Regio pentru modernizarea infrastructurii sociale din judetul Arges!

IMG_8304.jpg

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a semnat un nou contract de finantare in cadrul Axei prioritare 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.2 “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Beneficiarul finantarii este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges, care a primit fonduri nerambursabile Regio pentru proiectul “Extinderea complexului de servicii pentru copii cu handicap Trivale, Pitesti“.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 1.085.166,92 lei, din care valoarea totala eligibila este de 818.339 de lei (fonduri nerambursabile FEDR: 695.588,15 lei; valoare nerambursabila din bugetul national: 106.384,07 lei; cofinantare beneficiar: 16.366,78 lei).

Proiectul vizeaza imbunatatirea calitatii si capacitatii infrastructurii serviciilor sociale din municipiul Pitesti, prin extinderea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Complexului de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale. Astfel, cu sprijinul fondurilor Regio, va fi construit un modul rezidential cu o capacitate de 12 locuri, iar cladirea in care functioneaza Complexul va fi modernizata.

Perioada de derulare a contractului de finantare este de 20 de luni si, in afara lucrarilor tehnice, proiectul are si o latura inovativa. Aceasta consta in furnizarea serviciului de tip respiro in care familiilor copiilor cu dizabilitati din comunitate li se ofera oportunitatea de a se elibera temporar de activitatile obisnuite ce tin de ingrijirea si mentinerea starii de sanatate a copilului aflat in aceasta situatie.

Furnizarea de asemenea servicii contribuie la prevenirea abuzului si neglijarea copilului, promovand unitatea familiei. Pe perioada in care copilul este inscris in cadrul serviciului de tip respiro, acesta va beneficia de toate serviciile Complexului.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.