ioana_bandiciZilele trecute am reintalnit un bun prieten pe care nu il vazusem de multi ani, dar despre care stiam ca plecase in America cu sportul. Baiat pe atunci, practica KUNG FU-ul, iar acum se intorsese in tara, in concediu, pentru as vizita parintii. Printre multele intrebari-raspunsuri care au curs intre noi, a avut curiozitatea la un moment dat sa ii explic cu ce ma ocup si ce presupune acest lucru. Am stat si m-am gandit o clipa ca as putea sa-l lamuresc facand o suprapunere a KUNG FU-ul in Managementul de Proiect.

Cati dintre voi nu ati vazut un film clasic cu arte martiale? Daca privim un proiect prin prisma unei astfel de pelicule, obiectivele ar putea fi: 1. identificarea diferitelor stiluri sau miscari de lupta, 2. descoperirea unor tehnici noi si eficiente, 3. gasirea unui mod nou de a vedea si a gandi lucrurile etc.

L-am intrebat atunci pe prietenul meu: “Care sunt caracteristicile cele mai importante ale unui film cu KUNG-FU?”. A zabovit o secunda dupa care mi-a raspuns: “o poveste, miscari super-umane, diverse tehnici si ….acele cuvinte rostite de personaje, care parca nu se potrivesc cu miscarea buzelor”.

“Dar miscarile?”, il intrebasem pe mai departe. Mi-a spus ca miscarile in KUNG FU au un caracter imitativ si sunt denumite global “Cele cinci forme animale ale Dragonului, Cocorului, sarpelui, Maimutei si Tigrului”.

A dorit sa imi precizeze faptul ca, miscarile Dragonului cultiva spiritului si ca ele sunt agresive, directe, respiratia duce cu gandul la foc, la narile dragonului iar frica este un motivator, scrie Ioana Bandici pe blogul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top