Noi investitii de 63,7 milioane Euro in viitorii muncitori romani, intr-o linie de fonduri europene

Ucenici.jpg

Elevii din invatamantul tehnic vor beneficia de formare profesionala, inclusiv prin parteneriate cu firmele private din Romania si mecanisme de subventionare a acestor operatori economici, in vederea crearii viitoarei generatii a fortei de munca, printr-o noua linie de finantare de 63,7 milioane de euro, sustinuta din banii Politicii de coeziune a Uniunii Europene. Apelul de proiecte este in pregatire, iar Ghidul solicitantului inca in dezbatere publica.

Vorbim despre o noua linie de finantare din Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020: Dezvoltarea sistemica a invatamantului profesional si tehnic in concordanta cu nevoile de dezvoltare socio-economica la nivel national, regional si local. Ministerul Fondurilor Europene a scos in dezbatere publica, pana pe 29 octombrie, Ghidul solicitantului pentru acest apel de proiecte.

In total, in viitorul apel de proiecte vor fi pusi la bataie 63,726 milioane de euro, din care 85% din Fondul Social European (parte a Politicii de coeziune a UE), iar restul de la bugetul de stat. Banii vor fi disponibili pentru proiecte derulate in aproape toata tara, in afara de Bucuresti si judetul Ilfov.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.