Ghidul Solicitantului Start-Up Nation 2018. Infiintare firma, inscriere online, deconturi, acte si alte proceduri

anexa-10-sigla.jpg

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si antreprenoriat publica pentru dezbatere proiectul ghidului solicitantului Start-up Nation 2018. Ghidul se adreseaza intreprinzatorilor, in scopul orientarii lor in accesarea finantarilor nerambursabile pentru apelul de proiecte in cadrul Programului START-UP NATION 2018.

Obiectivul programului

Status: Inactiv
Depunere: –
Buget: 2.000.000.000 lei/anual

Obiectivul principal al schemei de minimis il constituie stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii si imbunatatirea performantelor economice ale acestora, cu prioritate in zonele geografice mai putin dezvoltate economic, in care densitatea IMM-urilor este redusa comparativ cu media europeana, crearea de noi locuri de munca, insertia pe piata muncii a persoanelor defavorizate, somerilor si absolventilor.

Prezenta schema nu intra sub incidenta obligatiei de notificare catre Comisia Europeana, in conformitate cu prevederile Regulamentului CE nr. 1.407/2013 privind aplicarea art.107 si 108 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene ajutoarelor de minimis.

Schema se aplica pe intreg teritoriul Romaniei, in toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Beneficiari

Pot beneficia de prevederile Programului societatile (microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii) care indeplinesc cumulativ, la data completarii planului de afaceri online (anexa 1 la schema de minimis Start-up Nation), criteriile de eligibilitate de la pct. 3 din schema de minimis Start-up Nation.

Tipurile de ajutor financiar

Prin Program se finanteaza implementarea Planurilor de Afaceri, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute, in urmatoarele conditii:

  • Alocatie Financiara Nerambursabila – maxim 200.000 lei/beneficiar, suma care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului.
    Obiectul finantarii trebuie sa se incadreze in una sau mai multe din categoriile eligibile de la pct. 4.2 din schema de minimis Start-up Nation).

Inscrieri

Se pot inscrie in program societatile inregistrate dupa data de 30.01.2017 la Oficiile Registrului Comertului, de care apartine sediul social, (http://www.onrc.ro/romana/retea.php).

Buget

Schema este valabila pâna la 31 decembrie 2020, platile in cadrul schemei de minimis vor fi efectuate pâna la 31 decembrie 2021.

Bugetul estimativ al schemei de minimis pentru anii 2017, 2018, 2019 si 2020 este de 2.000.000.000 lei/anual.

Prin implementarea programului se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de maxim 10000 de beneficiari/an.  Finantarea in cadrul schemei de minimis se face din fonduri de la bugetul de stat si fonduri europene.

Perioada de transmitere a formularului de raportare tehnica este 1-30 iunie a anului urmator acordarii ultimei plati efectuate. Formularul de raportare se va transmite letric (semnat de reprezentantul legal al beneficiarului) si electronic in format editabil (word/excel) la adresa de mail a AIMMAIPE (Anexa 4 la schema de minimis Start up Nation) si [email protected]

DOCUMENTATIE

Website

Ghidul Solicitantului

Anexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.