Noi investitii in Romania: proiect in domeniul economiei circulare prin intermediul Planului Juncker si trei acorduri in cadrul Initiativei pentru IMM-uri

bani-ue.jpg

Banca Europeana de Investitii (BEI) va furniza un imprumut de 7.5 milioane de euro companiei GreenFiber International SA pentru a finanta un proiect in domeniul reciclarii si economiei circulare. Aceasta actiune beneficiaza de sprijinul Fondului european pentru investitii strategice (FEIS), pilonul principal al Planului de investitii pentru Europa (asa-numitul Plan Juncker). Proiectul va sprijini crearea unui numar de 280 locuri de munca si va mari volumul de deseuri colectate si procesate cu peste 50.000 tone pe an.

Cu aceeasi ocazie, Fondul European de Investitii (FEI) va semna trei noi acorduri in cadrul Initiativei pentru IMM-uri din Romania, cu BRD-Groupe Société Générale, ING si Libra Internet Bank. Se asteapta ca acestea sa faciliteze accesul la finantare pentru aproximativ 300 de IMM-uri si companii de tip start-up, interesate sa isi dezvolte afacerile.

Comisarul european Corina Cretu, responsabil pentru politica regionala, a declarat: “O economie circulara reprezinta o mina de aur in termeni de oportunitati – pentru economia noastra, pentru mediul inconjurator si pentru cetatenii nostri -, deoarece creeaza noi locuri de munca. Prin intermediul acestui proiect FEIS orientat spre viitor, Planul de investitii lucreaza in beneficiul romanilor. Salut, de asemenea, cele trei noi acorduri din cadrul Initiativei pentru IMM-uri si ma bucur sa vad ca acest program inovator din cadrul politicii de coeziune are rezultate pe teren.”

Sursa: ec.europa.eu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.