MDRAPFE a lansat in consultare publica un document orientativ privind dezvoltarea comunitatilor marginalizate urbane

ghid-consultare.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene publica in consultare documentul orientativ pentru Grupurile de Actiune Locala (GAL) privind implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locala destinate comunitatilor marginalizate urbane, in cadrul etapei a III-a a mecanismului Dezvoltare Locala plasata sub Responsabilitatea Comunitatii (DLRC).

Documentul cuprinde indrumari utile pentru GAL-urile urbane, astfel incat sa indeplineasca cu succes atributiile ce le revin in cadrul procesului de implementare a Strategiilor de Dezvoltare Locala DLRC, in conformitate cu prevederile art. 34 al Regulamentului (EU) Nr. 1303/2013.

Documentul puncteaza principalele etape ale mecanismului DLRC dupa aprobarea spre finantare a Strategiilor de Dezvoltare Locala, pana la depunerea proiectelor in sistemul informatic MYSMIS, in vederea aprobarii acestora de catre Autoritatea de Management responsabila.

Totodata, sunt subliniate elementele obligatorii pe care GAL-urile trebuie sa le respecte in procesul de evaluare si selectie a propunerilor de proiecte, in conformitate cu specificul celor doua Programe Operationale finantatoare (Programul Operational Capital Uman si Programul Operational Regional), si anume:

  • continutul procedurii de evaluare si selectie;
  • elementele obligatorii ale apelurilor de propuneri de proiecte;
  • continutul minim obligatoriu al fiselor de propuneri de proiecte;
  • criteriile minime de eligibilitate.

GAL-urile ale caror strategii vor fi admise la finantare de catre Comitetul Comun de Selectie vor respecta prevederile prezentelor Orientari pe tot parcursul procesului de implementare a SDL.

Va rugam sa transmiteti observatiile/propunerile dumneavoastra privind imbunatatirea documentului pana la data de 3.11.2017, la adresa de e-mail: [email protected]ri-ue.ro.

Sursa: Inforegio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.