Noi masuri de simplificare a procedurilor pentru proiectele finantate din fonduri structurale

cofinantare.jpg

Fiecare autoritare de management va stabili o lista de documente ce trebuie depuse cu cererea de rambursare, iar facturile de valoare mica, sub 1000 de Ron, se vor verifica doar prin esantionare.

Acestea sunt cele doua masuri pe care Catalin Vatafu, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Europene, le-a anuntat ca noi masuri de simplificare pentru procedurile administrative de verificare a cheltuielilor proiectelor finantate din fonduri structurale.

Masurile au menirea sa imbunatateasca atat realizarea proiectelor, pentru beneficiari, cat si functionarea programelor operationale, pentru autoritati de management si organisme intermediare, reducand numarul documentelor justificative depuse de catre beneficiari si verificate de catre autoritatile de management.

Anunturile au fost facute in cadrul Conferintei Nationale “POSDRU – principalul furnizor de formare, ocupare si incluziune sociala in Romania 2012”, organizata de catre Autoritatea de Management a Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane.

Sursa: ACIS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.