Firmele inscrise in programul Start-Up Nation si care nu s-au calificat ar putea beneficia de produse alternative de finantare

imageResize-8.jpg

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat analizeaza introducerea unor produse alternative de finantare pentru cele peste 10.000 de firme care s-au inscris in programul Start-Up Nation si care nu s-au calificat pentru a primi fonduri in acest an, a declarat, marti, Ilan Laufer, ministrul de resort.

“Rezultatele finale ale Start-Up Nation arata ca au fost depuse 19.026 planuri validate ca fiind bune, din care 8.600 ar intra la finantare si am avea inca peste 10.000 de planuri in asteptarea unei finantari. Finantarea totala ceruta este de 3,7 miliarde de lei, insa valoarea pe care o avem noi alocata pentru acest an este de 1,7 miliarde de lei, ceea ce ar insemna ca exista o cerere suplimentara de 2 miliarde de lei pentru finantare. Eu cred ca trebuie sa ne gandim si la solutii alternative de finantare a acestor companii. Apreciez foarte multe efortul depus de antreprenori si de cei care si-au facut curajul sa se inscrie in programul Start-Up Nation, s-au dus si au creat un plan de afaceri, au creat o viziune, au depus un efort pe care eu il apreciez foarte mult si fara de care programul nu s-ar fi bucurat de un asemenea succes”, a spus Laufer.

Potrivit acestuia, o solutie ar putea fi ca acesti antreprenori sa beneficieze de finantari bancare la care sa aiba acces mai facil, cu contributii proprii minime.

“Ne gandim la o finantare bancara, sa poata avea un acces mai facil, cu o contributie proprie minima. Sper ca in cel mai scurt timp sa reusim sa venim cu un produs alternativ pentru aceste firme”, a adaugat ministrul.

El a explicat ca cele 19.000 de firme nou infiintate care s-au inscris in program vizeaza crearea a 45.000 de locuri de munca doar in 2017, din care peste 35.000 de joburi pentru tineri absolventi de dupa 2012, someri si persoane defavorizate.

“Ar fi aproximativ 45.000 de noi locuri de munca, din care 21.000 ar intra la finantare acum si ar mai fi 23.000 de locuri de munca pentru care am putea gasi mecanisme de finantare alternative”, a aratat Laufer.

Ministrul a mai spus ca, din firmele care au primit finantare, 85% sunt inovative, ceea ce inseamna ca echipamentele pe care antreprenorii le vor achizitiona trebuie sa aiba o vechime de cel mult trei ani, ceea ce este foarte important pentru eficienta si randament.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.