Noi oportunitati de dezvoltare si perspectivele fondurilor nerambursabile POR 2014-2020, principalele teme de discutie

Guvern_sedinta.jpg

Orasul Sovata va gazdui, maine, 20.06.2017, cea de-a doua sedinta ordinara din anul 2017 a forului decizional al Regiunii Centru. Reuniunea de lucru a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala al Regiunii Centru are loc incepand cu ora 11. Cei 24 de membri ai CDR Centru invitati, vor dezbate cele 8 subiecte propuse de catre ADR Centru pe Ordinea de zi a sedintei, situatia fondurilor nerambursabile alocate Regiunii Centru prin POR 2014-2020, gestionate de catre ADR Centru, precum si perspectivele de dezvoltare pe termen lung ale regiunii prin noi oportunitati de colaborare externa.

Pentru concretizarea discutiilor referitoare la noi oportunitati de colaborare, de la ora 12.00 se vor alatura lucrarilor sedintei si membrii delegatiei germane conduse de doamna Anne Quart, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene in cadrul Ministerului Justitiei, pentru Europa si Protectia Consumatorilor din Landul Brandenburg, Germania, care se afla intr-o vizita oficiala in Regiunea Centru in perioada 18-21.06.2017.

Organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, sedinta reuneste reprezentantii celor sase judeţe din Regiunea Centru, respectiv presedintii consiliilor judetene si primarii municipiilor resedinta de judet din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, precum si reprezentantii oraselor si comunelor din regi-une. Alaturi de membrii permanenti ai CDR Centru, au mai fost invitati sa participe la sedinta si membri ai societatii civile si ai institutiilor publice deconcentrate din Regiunea Centru. Teme privind structura si functio-narea ADR Centru vor fi proiecte de hotarare supuse dezbaterii membrilor CDR. Membrii CDR vor analiza oportunitatile oferite prin deschiderea Biroului de Coordonare a Turismului Durabil – Conventia Carpatica, la Brasov, in luna mai 2017, care are misiunea de a identifica cele mai bune modalitati de intarire a cooperarii in sectorul turistic care isi desfasoara activitatea in zona montana din Romania si sprijinirea acestora in dezvol-tarea de produse, branding si certificare, marketing si promovare.

Prezentarea stadiului implementarii Programului Operational Regional 2014-2020 la nivelul Regiunii Centru, calendarul lansarilor de depuneri proiecte, instructiunile cu prevederile recente emise de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, care este Autoritate de Management a programului, dar si problemele pe care le au autoritatile ce doresc sa depuna proiecte spre finantare, vor fi de asemenea discutate de catre membrii CDR Centru.

Participarea ADR Centru in activitati de cooperare internationala, este mereu reinnoita si diversificata prin implementarea si depunerea de noi proiecte utile pentru mediul public, privat si societatea civila din Regiunea Centru si va fi subliniata in cadrul unui alt punct al Ordinii de zi. in prezent, ADR Centru implementeaza trei proiecte finantate prin programul Interreg Europe si doua proiecte finantate prin programul Interreg Danube, prin care Agentia isi completeaza expertiza, disemineaza experienta acumulata prin exemple catre reprezentantii mediului public si privat si atrage fonduri UE in Regiunea Centru.

Membrii CDR Centru, prezenti la intalnire, vor decide si asupra formei finale a Documentului Cadru pentru Strategia de Cercetare si Inovare Regionala pentru Specializare Inteligenta (CONCEPT NOTE) al Regiunii Centru si vor mai primi informatii referitoare la programul de finantare a firmelor nou infiintate, Start-Up Nation. sedinta se va incheia cu informarea privind implementarea fondurilor europene 2007-2013 la nivelul regiunii Centru. Materialele pentru aceasta sedinta a CDR Centru se regasesc pe pagina www.adrcentru.ro, sectiunea ”Despre noi”.

Sursa: ADRCENTRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.