Noi proiecte finantate in cadrul programului “Europa pentru cetateni”

Uniunea EuropeanaAgentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura a dat publicitatii lista de proiecte selectate in cadrul programului “Europa pentru cetateni”, Actiunea 1, Masura 1.1 – Intruniri ale cetatenilor in contextul infratirii intre orase. In faza a 2-a, ce a avut ca termen-limita data de 3 iunie 2013, au fost selectate 74 de proiecte, dintre care 7 au fost depuse de localitati din Romania, si anume: municipiul Gheorgheni (HR), comuna Vargata (MS), comuna Cetate (BN), comuna Volovat (SV), comuna Lazuri (SM), comuna Remetea Chioarului (MM), Asociatia „Dávid Vára Egyesület” – Atid (HR). Patru dintre proiectele selectate din Romania au beneficiat de suma maxima acordata in cadrul programului, respectiv 25.000 de euro.

Programul “Europa pentru cetateni” instituie cadrul juridic necesar sprijinirii unei game largi de activitati si organizatii care promoveaza „cetatenia europeana activa” si, implicit, participarea cetatenilor si a organizatiilor societatii civile (ONG-uri) la procesul integrarii europene.

Programul este pus in aplicare prin intermediul a patru actiuni:
• Actiunea 1: Cetateni activi pentru Europa (intruniri ale cetatenilor in contextul infratirii intre orase, retele de orase infratite, proiecte cetatenesti, masuri de sprijin)
• Actiunea 2: Societatea civila activa in Europa [sprijin pentru proiecte initiate de  organizatii ale societatii civile (ONG-uri) si sprijin structural pentru grupuri de reflectie si OSC]
• Actiunea 3: Impreuna pentru Europa (evenimente cu vizibilitate ridicata, studii si instrumente de informare si diseminare)
• Actiunea 4: Memorie europeana activa

Actiunea 1 – Cetateni activi pentru Europa
Actiunea „Cetateni activi pentru Europa” are ca scop apropierea membrilor comunitatilor locale, in vederea impartasirii si schimbului de experiente, opinii si valori. Ea incurajeaza intalniri, schimburi de experienta si dezbateri intre cetatenii europeni din state diferite, prin diferite mijloace.

Masura 1 – Infratirea oraselor
Aceasta masura are ca scop activitati care implica sau promoveaza schimburile directe intre cetatenii europeni, prin participarea acestora in cadrul actiunilor de infratire a oraselor si prin incurajarea legaturilor intre orasele infratite.
Tipuri de activitate acoperite de masura 1:
•    Masura 1.1 Intruniri ale cetatenilor in contextul infratirii intre orase
•    Masura 1.2 Retele de orase infratite     

Contact:
Punctul Europa pentru cetateni
Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii
E-mail: [email protected]
Tel / fax: 021 316 60 60; 021 316 60 61

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.