Noi propuneri de modificare a PNDR 2007-2013

agricultura-asociere.jpg

In data de 13.11.2012 a avut loc la Sibiu cea de-a IX-a reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, prezidata de catre Achim Irimescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

La reuniune au participat membrii si observatorii Comitetului de Monitorizare pentru PNDR (parteneri publici si privati reprezentativi in domeniile de activitate relevante), precum si reprezentantii Comisiei Europene.

Rolul Comitetului de Monitorizare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala este de a analiza periodic, impreuna cu autoritatile responsabile de gestionarea Programului, progresele inregistrate in derularea PNDR, dificultatile intampinate si de a propune masuri de imbunatatire a implementarii Programului.

In cadrul acestei intalniri s-au analizat aspecte legate de stadiul implementarii PNDR. Totodata, MADR a prezentat un pachet de propuneri de modificare a PNDR 2007-2013, cele mai importante referindu-se la introducerea in cadrul masurii 322 a unei submasuri privind infrastructura de internet in banda larga in spatiul rural, majorarea nivelului platilor aferente lucrarilor de infiintare si intretinere a plantatiilor forestiere in cadrul masurii 221 „Prima impadurire a terenurilor agricole” precum si introducerea unui mecanism de subventionare a dobanzii la credite pentru beneficiarii privati.

De asemenea, reprezentantii MADR au facut o prezentare referitoare la stadiul elaborarii viitorului Program de Dezvoltare Rurala al Romaniei pentru perioada 2014-2020.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top