Noi subventii pentru sezonul rece: apar ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie electrica

caldura_resou.jpg

caldura_resouIncepand din aceasta iarna, consumatorii casnici ar putea beneficia de subventii pentru incalzirea locuintei cu energie electrica.

Aceasta prevedere a fost introdusa printre ultimele modificari la Ordonanta de Guvern nr. 27/2013, modificari dezbatute si aprobate in ultima sedinta a Senatului.

Iata principalele prevederi ale acestui act normativ:

  • ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu energie electrica, iar aceste sume acopera intre 100% si 20% dintr-un consum maxim de aproximativ 16 kwh/zi.

Luand in calcul un pret mediu al energiei electrice pentru consumatorii casnici de circa 0,5 lei/kwh, rezulta un ajutor maxim zilnic de circa 8 lei. Pentru beneficiarii de ajutor social, plata ajutorului va fi efectuata in continuare din bugetele locale.

  • limitele de venituri pana la care vor fi acordate vor fi aceleasi ca si in cazul ajutoarelor pentru gazele naturale si lemne, carbuni, combustibili petrolieri, limita superioara fiind de 615 lei/persoana.

Ajutoarele vor varia intre 240 de lei pentru familiile/persoanele cele mai sarace cu venituri pana la 155 de lei/persoana si 48 de lei pentru persoanele cu venituri de pana la 615 lei/persoana.

  • se pastreaza actualul sistem de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu energie termica in sistem centralizat.

Ancheta sociala ramane mijlocul de verificare a indeplinirii conditiilor de acordare a ajutoarelor in situatiile care nu pot fi determinate cu exactitate pe baza documentelor justificative.

Document anexat:

Modificari la Ordonanta de Guvern nr. 27/2013 (PDF)

Sursa: Senat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.