Programul de finantari pentru ONG-uri de la ING Bank

ING_proiecte.jpg

Prin programul de finantari pentru ONG-uri, ING Bank cauta parteneri comunitari pentru a dezvolta proiecte in domeniile educatie financiara si dezvoltare urbana.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 25.10.2013
Buget: 100.000 euro

ING_proiecteObiective operationale

ING Bank doreste sa finanteze proiecte care:

 • isi propun cresterea nivelului de educatie financiara a publicului larg (indiferent de varsta), contribuind la o mai buna intelegere a produselor bancare si a principiilor de baza in administrarea finantelor personale – directia educatie financiara;
 • isi propun sa imbunatateasca viata in mediul urban (ex: proiecte de amenajarea spatiului urban, de conservare a patrimoniului, de dezvoltarea turismului urban etc.) – directia dezvoltare urbana.

Solicitanti eligibili

Pot trimite propuneri de proiecte organizatiile non-guvernamentale, fara scop lucrativ (asociatie, fundatie, federatie, inregistrate in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor), care:

 • au experienta de minim 2 ani in domeniul in care activeaza
 • au cel putin doua proiecte derulate in domeniul de activitate, cu rezultate concrete si cel putin 50 de beneficiari
 • au colaborari demonstrabile cu institutii de stat sau private in domeniul in care activeaza
 • pot acoperi 10% din valoarea proiectului propus
 • pot demonstra transparenta in raportarea rezultatelor financiare (raport anual pentru anul 2012)

Sunt eligibile proiectele care:

 • se desfasoara pe teritoriul Romaniei, in perioada 2013 – 2014
 • sunt sustenabile (pot continua si dupa incheierea finantarii ING Bank)
 • ofera companiei posibilitatea de a se implica nu doar prin sustinere financiara, ci si cu know -how si expertiza angajatilor
 • sunt eligibile proiectele care au costuri de administrare de maxim 10% si costuri de comunicare de 5% din valoarea proiectului

Nu sunt eligiblie:

 • costurile administrative ale partenerului, altele decat cele strict legate de gestionarea proiectului propus (ex: costuri de contabilitate, costuri cu angajati ai partnerului care nu sunt implicati in proiect, achizitie de terenuri, echipamente, masini etc.).

Conditii de finantare

Suma maxima pe care o poate primi un proiect castigator este de 25.000 de euro. Valoarea totala a premiilor este de 100.000 de euro.

Vor fi selectate 4 proiecte castigatoare, indiferent de directia in care se inscriu.

Termen-limita

Pentru a inscrie un proiect, trebuie sa completati formularul de concurs si sa-l trimiteti pe email, la adresa [email protected], cel tarziu pana pe 25 octombrie 2013, ora 23.59. Alaturi de formular, in acelasi email, trebuie sa trimiteti si formularul de buget completat si raportul anual al organizatiei. Mailul nu trebuie sa depaseasca  2 MB.

Dupa trimiterea mailului de inscriere, veti primi un email de confirmare a primirii documentelor de catre ING Bank, in 24 de ore (in zilele lucratoare) de la trimiterea aplicatiei.

Pentru intrebari suplimentare, contactati organizatorii la [email protected] sau 021/209.14.85.

Criterii de evaluare

Proiectele vor fi evaluate de un juriu alcatuit din 9 reprezentanti ai ING Bank, pe baza urmatoarelor criterii:

 1. Relevanta proiectului (20% din nota finala): Analizeaza in ce masura proiectul raspunde problemelor/nevoilor grupului tinta.
 2. Impactul proiectului (20% din nota finala): Criteriul se refera la rezultatele proiectului, adica la schimbarile pe care si le propune sa le genereze pe termen scurt, dar mai ales mediu sau lung. Relevant este si numarul beneficiarilor directi si indirecti ai proiectului.
 3. Coerenta si eficienta proiectului (20% din nota finala): Se evalueaza legatura dintre nevoile identificate – obiectivele propuse – activitatile desfasurate – resursele folosite.
 4. Sustenabilitate (10% din nota finala): Evalueaza masura in care rezultatele, efectele, activitatile sau actiunile din cadrul proiectului rezista in timp si dupa incheierea finantarii.
 5.  Networking si comunicare (10% din nota finala): Capacitatea de mobilizare a unor terte parti/ crearea de parteneriate in sprijinul proiectului (resurse simbolice, sustinere, lobby – si resurse materiale).
 6.  Buget realist si transparent (5% din nota finala): Acest criteriu se refera la modul in care activitatile/resursele necesare implementarii activitatilor se reflecta in buget.
 7. Originalitatea initiativei (5% din nota finala): Se refera la adaptarea proiectului la realitatile societatii romanesti (inovatie sociala).

Perioada de evaluare este intre 28 octombrie – 15 noiembrie 2013, iar castigatorii vor fi anuntati pe 18 noiembrie 2013.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Formularul de inscriere in concurs (Doc)

Formularul de buget (XLS)

Regulamentul competitiei (PDF)

Finantator: ING Bank

Sursa: ING Romania

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.