Nou fond de 130 milioane Euro, pentru investitii in startupuri din Europa, America si Israel

bani-716x300.jpg

Axa Venture Partners (AVP), care a investit anterior si in startupul Hackajob, fondat de un roman, a strans un nou fond, de 130 de milioane de euro, prin care va acorda noi finantari startupurilor de tehnologie din Europa, America de Nord si Israel.

AVP Early Stage II se va concentra pe investitii in firme de tehnologie inalta si mai ales pe domeniile fintech (bancar) si digital health (sanatate), a informat, marti, compania de investitii.

Finantarile oferite in stadiul incipient de dezvoltare a startupurilor (early stage) vor fi de pana la 6 milioane de dolari fiecare.

Acesta este al doilea fond de capital de risc de acest fel, al acestei companii de investitii, dupa AVP Early Stage I, strans in anul 2013 si investit pana in prezent.

Printre startupurile europene care au primit investitii de la AVP Early Stage I se numara Hackajob, infiintat de un tanar antreprenor roman.

Razvan Creanga (27 de ani), din Barlad, a deschis Hackajob la Londra, in anul 2014, alaturi de doi asociati de acolo. Printre primii investitori de la vremea aceea s-a numarat si Dragos Nicolaescu, un business angel care a contribuit cu 20.000 de lire sterline. intre timp, startupul lui Razvan Creanga a crescut puternic, iar recent a obtinut o investitie de 6,7 milioane de dolari de la AVP Early Stage I.

Platforma de recrutare Hackajob, care foloseste inteligenta artificiala pentru a potrivi candidatii cu angajatorii pe baza cunostiintelor in diferite domenii, a obtinut in total investitii de 8 milioane de dolari.

Revenind la AVP, fondul de investitii detine in prezent active de 600 de milioane de dolari in diverse firme de tehnologie.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.