Calendar fonduri europene 2017: Din aprilie se lanseaza liniile de finantare de pana la 70.000 Euro si 200.000 Euro pentru PFA sau SRL care fac afaceri non-agricole la sate

timp_bani.jpg

 

Antreprenorii din Romania vor putea cere si in anul 2017 fonduri europene de pana la 70.000 de euro, respectv 200.000 de euro pentru mici afaceri non-agricole in mediul rural, prin sumbasurile 6.2 si 6.4 ale Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), care urmeaza sa se lanseze in luna aprilie, potrivit calendarului anuntat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Cele doua apeluri de proiecte destinate afacerilor mici si mijlocii non-agricole vor avea un buget total de 53,3 milioane de euro. Vezi in articol cand vor fi lansate si alte linii de finantare PNDR 2017.

In urma sedintei Comitetului de Monitorizare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 aferenta anului 2017, incepand cu luna martie 2017 vor fi lansate masurile destinate atat beneficiarilor publici cat si beneficiarilor privati.

Alocarea totala a acestor linii de finantare insumeaza o valoare de aproximativ 2 miliarde euro, din care suma de 800 milioane Euro destinata beneficiarilor publici si peste 1 miliard euro pentru masuri destinate beneficiarilor privati, a mentionat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Cererile de finantare si propunerile de proiecte se vor putea depune online, pe site-ul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), www.afir.info.

Calendarul lansarilor de apeluri de proiecte PNDR 2017:

Cu privire la Submasura 4.3 componenta irigatii, in cadrul Comitetului de Monitorizare au fost prezentate membrilor și agreate de comun acord concluziile discutiilor cu reprezentantii Comisiei Europene privind modificarea fișei masurii cu impact asupra suprafetei potential irigabile viabila din punct de vedere economic, respectiv creșterea acesteia de la 823.000 ha la 1,8 mil ha, in conformitate cu Programul national de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii din România, putându-se astfel realiza investitii de modernizarea infrastructurii secundare de irigatii pe o suprafata de 619.000 ha irigate in trecutul recent (perioada 2007-2016).

S-a agreat totodata ca in cadrul celor 1,8 milioane de hectare viabile sa fie realizate investitii oriunde, in limita celor aproximativ 620.000 hectare (utilizate in trecutul recent) pentru care se considera ca exista resurse de apa suficienta, a mentionat sursa citata.

Sursa: startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top