Nou fond de investiții european, de 250 milioane de euro, pentru startup-uri IT

51704298-l.jpg

Startup-urile IT europene specializate pe tehnologii în domeniul afacerilor cu imobiliare (proptech) vor putea obține finanțări de capital de risc printr-un nou fond de investiții, de 250 de milioane de euro.

A/O PropTech, cu sedii în Luxemburg (Uniunea Europeană), Marea Britanie și Elveția, spune că este cea mai mare firmă de investiții de venture capital destinată startup-urilor proptech din Europa. Fondul de investiții va avea în curând un birou și la Berlin.

Compania de investiții urmărește să finanțeze startup-uri IT care „ridică nivelul de tehnologie, transformând industria imobiliarelor, pentru a o face mai orientată către date, mai transparentă și mai eficientă”.

Printre cei implicați în acest fond se numără investitori instituționali din real estate, care gestionează portofolii imobiliare de 32 de miliarde de euro în total: ansambluri de locuințe, spații comerciale, clădiri de birouri și hoteluri.

Deși acum s-a lansat oficial, fondul de investiții spune că funcționa de 1 an, „în mod discret (stealth mode)”, investind deja în 10 startup-uri din Europa, Israel și SUA. Cea mai recentă investiție condusă de A/O PropTech este o rundă de serie B, de 32 de milioane de dolari, acordată firmei Plentific din UK (axată pe management de proprietate). Alte companii în care a investit sunt Bricklane (UK – simplificarea investițiilor imobiliare) și Fornova…

Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.