Nou fond de investiții european, de 80 milioane euro, pentru startup-uri IT

Bani-pixabay.jpg

Startup-urile de tehnologie vor putea obține finanțări de capital de risc printr-un nou fond de investiții european, lansat, miercuri, de firma de investiții C4 Ventures. Potrivit publicației franceze Les Echos, noul fond de investiții și-a asigurat deja capital de 50 de milioane de euro, dintr-un obiectiv total de 80 de milioane de euro pe care vrea să-l atingă în anul 2020.

Acesta este cel de-al doilea fond strâns de C4 Ventures, companie de investiții fondată de omul de afaceri francez Pascal Cagni, fost vicepreședinte al Apple pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Înființată în anul 2012, firma de investiții are birouri la Paris și la Londra. Cei de la C4 Ventures pot fi găsiți AICI.

Fondul își propune să facă investiții în startup-uri europene aflate la început de drum, în general de serie A (4-7 milioane dolari, până la 15 milioane). Domeniile vizate în principal sunt: smart hardware, viitorul comerțului, media digitale.

Din primul său fond, lansat în 2012, C4 Ventures a finanțat 28 de startup-uri, printre care și Nest Labs, fondat în anul 2010 de doi foști ingineri de la Apple: Tony Fadell și Matt Rogers. În 2014, Google a achiziționat Nest Labs, care a devenit actualul Google Nest, producător important… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.