Empowering Women in Agrifood: programul pentru antreprenoarele din sectorul agroalimentar

bucatareasa.jpg

Status: Inactiv
Buget: 10.000 EUR
Termen limită: 15.06.2020

Obiectiv:

Obiectivul EWA este de a motiva femeile antreprenor aflate într-o etapă incipientă să-și valorifice puterea, să își conștientizeze capacitatea de a avea succes și a depăși obstacole, să le echipeze cu încrederea, cunoștințele și comunitatea adecvate pentru a începe și a dezvolta cu succes afaceri durabile. 10 femei antreprenoare vor participa, timp de 6 luni, la un program educațional conceput pentru provocările specifice femeilor în ceea ce privește antreprenoriatul.

EWA este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 50 de femei antreprenor din 5 țări europene (Cehia, Portugalia, România, Spania și Turcia) și este implementat în România de Impact Hub Bucharest.

Cui îi este destinat programul?

Deși sunt mai multe femei (52%) decât bărbați în Europa, femeile antreprenor reprezintă doar o treime din persoanele care dețin afaceri în UE. Din cauza mai multor factori (ca echilibrul între business și familie) antreprenoriatul este acum o opțiune mai puțin atractivă pentru femei față de bărbați. Această situație se înrăutățește atunci când ne uităm la zona rurală și la afacerile din domeniul agroalimentar, potrivit celor mai recente statistici publicate de Eurostat. În 2016, femeile ocupau 28% din rolurile de management din fermele de agricultură și creșterea animalelor din Uniunea Europeană.

Aplică dacă:

 • Ești femeie
 • Ai o idee/ afacere în sectorul agroalimentar
 • Afacerea își desfășoară activitatea în România
 • Compania a fost fondată cu cel mult 2 ani în urmă
 • Ai primit mai puțin de 30.000 EUR în finanțare publică și privată
 • Te angajezi să participi la activitățile și evenimentele programului

Finanțare:

Participantele vor avea posibilitatea de a câștiga până la 10.000 EUR, de a descoperi alte programe EIT Food și acces la investitori, business angels și cooperative, care o sa le ajute să ducă afacerile lor la următorul nivel.

Educație:

6 luni de training-uri online gratuite și acces la resurse pentru dezvoltarea abilităților.

Vrei să fii mentor în programul EWA?

Aproximativ 2 ore/ săptămână din iulie până în decembrie dedicate antreprenoarei pe care o vei mentora, acoperind mentorat online, feedback și evaluări ale ideii și modelului de business.

Participarea la 3 evenimente de networking cu antreprenoarele din program:
1. Eveniment online de matchmaking – iulie: cunoașterea mentee-ului și a nevoilor ei de ajutor și sprijin.
2. Eveniment masterclass: eveniment fizic (dacă va fi posibil) în septembrie; Vei contribui cu sfaturi despre cum să își prezinte ideea, cum să producă, vândă sau distribuie produsul. Data și locația (în București) vor fi transmise în avans.
3. Eveniment de networking și competiția de pitch-uri – eveniment fizic (dacă va fi posibil) în noiembrie. Antreprenoarele își vor prezenta ideile/ business-urile către o audiență formată din profesioniști și investitori. Cele mai bune 2 idei și pitch-uri vor primi finanțare de 10.000 EUR și respectiv 5.000 EUR. Vei avea șansa de a participa și oferi sfaturi mentee-ului tău înaintea susținerii prezentării. Data și locația (în București) vor fi transmise în avans.
Vei avea access la platforma virtuală EWA, pentru a te conecta cu mentee-ul tău, dar și pentru a publica resurse/ informații/ oportunități interesante și astfel oferi vizibilitate profilului tău profesional.

Ce ți se oferă:

 • Vom facilita networking-ul cu femei antreprenor și mentori selectați din acest sector
 • Îți vom oferi acces la rețeaua EIT Food și la lista de mentori din această comunitate
 • Îți vom oferi o remunerație de 1000 EUR (brut, ce vor acoperi inclusiv eventuale deplasari în București, dacă va fi cazul)
 • Vom garanta accesul tău la evenimente de networking în domeniul business
 • Îți vom oferi access la platforma virtuală EWA, plină de resurse și oportunități pentru mentori și mentee

Documentație: 

Website-ul programului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.