Nou motiv de ingrijorare pentru POS Mediu: Guvernul are mai multi bani decat lucrari ce pot fi decontate

Rovana_Plumb.jpg

Rovana_PlumbMinistrul Mediului, Rovana Plumb, a solicitat accelerarea ritmului de derulare a lucrarilor realizate cu fonduri europene prin Programul Operational Sectorial de Mediu, pe motiv ca acestea se deruleaza foarte lent.

“POS Mediu se desfasoara intr-un ritm foarte alert in ceea ce priveste absorbtia fondurilor. Fac un apel la tot ceea ce inseamna constructori care activeaza in zona mediului, fie ca vorbim de infrastructura apa-canal, fie ca vorbim de infrastructura de deseuri, sa tureze motoarele la maxim deoarece ritmul lucrarilor este foarte lent. Guvernul poate deconta de trei ori mai multi bani decat o face acum”, a declarat vineri, la Constanta, Rovana Plumb.

Ea a mai spus ca rata de absorbtie a fondurilor europene pe POS Mediu este de 21%, in conditiile in care timp de patru luni POS Mediu a fost blocat din cauza unui management defectuos.

In acelasi timp, Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a avertizat ca autoritatile in domeniu ar trebui sa verifice cu mai multa atentie firmele care executa lucrari, astfel incat cele care nu-si indeplinesc la timp obligatiile contractuale sa suporte corectii.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.