Nouă modificare la Măsura 1: Întreprinderile individuale și familiale, introduse la microgranturi

Virgil-Popescu.jpg

Întreprinderile individuale (II) și familiale (IF) vor putea accesa microgranturile de la Măsura 1 de ajutoare de stat, printr-o nouă ordonanță de urgență aprobată, miercuri seara, de Guvern, a anunțat ministrul Economiei.

Virgil Popescu a declarat că Guvernul a adoptat astfel proiectul de OUG care prevede modificarea Măsurii 1, suplimentarea bugetului la Măsura 2 și aplicarea grilei de punctaj decise anterior de guvern la Măsura 3.

„La microgranturi am adăugat întreprinderile individuale și întreprinderile familiale care, conform legii IMM, sunt și ele întreprinderi mici și mijlocii. Deci Măsura 1 acoperă inclusiv micii comercianți, micii antreprenori organizați sub formă de întreprinderi familiale și familiale” – a spus Popescu.

Tot la microgranturile de la Măsura 1, s-a modificat pragul de minimum 5.000 de euro – cifră de afaceri pe anul 2019, încât firmele înființate pe parcursul anului 2019 să poată accesa finanțarea dacă au avut cifră de afaceri medie de cel puțin 415 euro pe lună în acel an.

„Pentru Măsura 1 – microgranturi de capital de lucru am modifcat condițiile de eligibilitate cu privire la cifra de afaceri pe anul 2019 pentru firmele înființate în cursul anului 2019. pentru aceste firme, care nu au un an financiar complet, cifra de afaceri va fi calculată ca medie lunară de 415 euro pe lună” – a mai spus ministrul Economiei.

Reamintim că, în urma primei sesiuni de înscrieri la Măsura 1, peste 29.000 de microîntreprinderi, PFA, ONG și cabinete medicale individuale au aplicat la mcrogranturile de câte 2.000 de euro de capital de lucru, rămânând astfel cel puțin 41 de milioane de euro necheltuiți din bugetul acestei măsuri de sprijin. Guvernanții au arătat atunci că intenționează să redeschidă înscrierile la Măsura 1 pentru restul de buget, rămas neconsumat, cu modificările adoptate acum în Guvern… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.