Noua modificare propusa in Codul de procedura obliga declararea oricarei tranzactii mai mare de 5000 de euro

bancnote-euro.jpg

bancnote euroConsultantii fiscali, auditorii, contabilii si avocatii vor fi obligati sa raporteze in fiecare zi la Fisc orice tranzactie mai mare de 5000 de euro de care “au luat cunostinta”. 

Astfel, noua modificare propusa in Codul de procedura fiscala, ii vor pune pe acestia in situatia de a incalca secretul profesional, iar astfel ANAF-ul va deveni noul Big Brother. Aparitia acestei prevederi a dus la aparitia unor reactii din partea reprezentantilor profesiilor libere, mai ales in situatia in care, initial se discutase despre o astfel de lege doar la nivel de institutii publice.

Pe de alta parte, reprezentantii ANAF au justificat actiunea prin constituirea unei baze de date necesare organului fiscal de a administra creantele fiscale, neputand fi furnizate altui organ, astfel neincalcandu-se legea secretului profesional.

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania cat si Corpul Expertilor Contabili Autorizati din Romania au trimis scrisori catre parlamentari cerandu-le sa nu voteze o astfel de lege.

Sursa: Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.