O companie din Romania a fost selectata pentru finantare prin Programul ORIZONT 2020

banuti.jpg

Cargo List, din Cluj-Napoca, este unul dintre IMM-urile selectate pentru finantare, prin Instrumentul pentru IMM-uri din programul Orizont 2020. Proiectul companiei clujene prevede crearea unei platforme de licitatie in timp real a serviciilor de transport de marfa, la nivel european. Compania va beneficia de 50.000 de euro pentru finantarea studiilor de fezabilitate, precum si de un stagiu gratuit de pregatire antreprenoriala.    

Pe ansamblu, au fost selectate pentru finantare 189 de IMM-uri din 26 de tari, care au propus 174 de proiecte. Fondurile sunt furnizate in cadrul Fazei 1 a Instrumentului pentru IMM-uri si au o valoare totala de 8,7 milioane de euro.       

Context

Comisia Europeana a primit 1.995 de propuneri pana la data de 24 februarie 2016, primul termen stabilit in acest an.

Instrumentul pentru IMM-uri este pus in aplicare printr-un singur apel de propuneri continuu deschis, cu termene-limita fixate de patru ori pe an. Finantarea este de 50.000 € pentru proiectele din Faza 1 si de pana la 2,5 milioane € pentru cele din Faza 2.

Urmatorul termen-limita pentru apeluri de finantare prin Faza 1 este 3 mai 2016. De la demararea programului, la 1 ianuarie 2014, la nivel european au fost finantate 1.473 IMM-uri din 33 de tari.    

Prin intermediul ORIZONT 2020 se implementeaza masuri  precum:
– incurajarea transferului tehnologic;
– dezvoltarea competentelor profesionale si manageriale ale managerilor companiilor private;
– dezvoltarea serviciilor de consultanta de afaceri pentru IMM-uri;
– dezvoltarea unui sistem de sprijin pentru inovare la nivel national;
– incurajarea cooperarii tehnico-economice a IMM-urilor cu marile intreprinderi, mai ales in domeniul inovarii tehnologice si comerciale;
– sprijinirea valorificarii avantajelor competitive ale IMM-urilor cu potential de dezvoltare extensiva si promovarea avantajelor obtinerii dreptului de proprietate intelectuala/industriala/comerciala;
– sustinerea implementarii/certificarii sistemelor de management, precum si a certificarii voluntare a produselor si/sau obtinerii etichetei ecologice pentru produse si servicii;
– sprijinirea conectarii IMM-urilor la retelele de CDI,

Romania va dispune de un sector al IMM-urilor inovator, putand asigura succesul pe piata al produselor sau serviciilor inovatoare pe care intreprinderile le ofera clientilor lor.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.