O cunoscuta statiune de pe litoral va fi modernizata cu finantare europeana

Bani-pixabay.jpg

Statiunea Saturn va fi modernizata cu bani europeni, valoarea totala a proiectului, care prevede modernizarea unor strazi, a iluminatului public, montarea de mobilier urban si amenajarea unor spatii verzi, fiind de aproape 20 de milioane de lei.

La Primaria Mangalia a fost lansat, joi, proiectul “Dezvoltare turistica in statiunea Saturn”, finantat din fonduri europene si destinat cresterii numarului de turisti si punerii in valoare a zonei de sud a litoralului.

Practic, in cadrul proiectului vor fi reabilitate trotuarele si asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban modern, se vor amenaja spatiile verzi si se va reface reteaua de iluminat public a strazilor propuse pentru reabilitare, respectiv Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu.

Dupa modernizare, statiunea Saturn va avea panouri de informare cu led, statii de autobuz, totemuri de semnalizare, piste si statii de biciclete, alimentate cu energie solara. Vor exista, de asemenea, panouri electronice de informare, amplasate in cele trei intersectii formate de strazile reabilitate, cu gestionarea online a continutului afisat.

Proiectul este finantat prin POR 2014-2020, valoarea totala a fiind de 19.112.081,65 lei, din care Primaria Mangalia contribuie cu 382.241,63 lei.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.