O poveste de iarna

Era frig, peste tot inghetat. S-a dus vulpea la iepuras, acasa:

– iubitul meu, fa-mi si mie loc la tine; sunt slabita; ingheta voi murii.

Iepurasul tremurand:

– nu e loc la mine draga vulpe, nu incapem amandoi.

Vulpea, cu voce dulce:

– numai un pic, sa ma incalzesc putin si plec apoi.

Iepurasul, suflet bun si increzator:

– bine, dar nu pentru mult.

A intrat cu greu vulpea, s-a impins putin cite putin, si s-a trezit iepurasul afara.

– Draga vulpe, am iesit de tot. Nu asa era vorba!

Vulpea, zambind:

– asata e viata, acu’ ce vrei sa ies eu? tu ai blana mai groasa, te descurci; din cauza ta esti afara, cine ti-a zis sa faci o casa asa de mica?

In iarna 2004, vazand „vulpea liberala” si PD-ul, mi-am adus aminte de aceasta povestioara din copilarie. De fapt povestea adevarata este putin mai complicata. PD cu Basescu in frunte au batut palma cu liberalii lu’ Stolojan si Stoica in 2004; au creat „Alianta DA”, care este si acum – PDL-ul. Intre timp Tariceanu, incetul cu incet a dat cu „petrol” la liberali si dintro data nu mai era loc si pentru Stoica – Stolojan, i-au dat afara din partid.

Pe urma – afara si cu alianta cu tot din guvernare. Pai, cine era de vina ca nu incapea si PSD-ul la ciolan? PD era de vina – daca invita de atunci si pe PSD la guvernare, in „liniste” era OK – „democratic” , toate lumea fericita.

De fapt, poporul este „de vina” – a dat voturile „Aliantei DA” si nu la Petro-PSD.

Asta a fost de mult, lumea a uitat in 2008 ce s-a intamplat in 2004, si de inertie a dat inca o data voturile la „dreapta”, au crezut ca PNL inseamna Partidul National Liberal – wrong; n-au stiut ca PNL este acronimul grupului „Petrolul Nostru Linistit”.

PNL –ul, care stia care e treaba (uite dreapta nu e dreapta), s-a dat de o parte, in hora cu PSD aratand cu degetul :

PDL-ul izolat, PDL-ul izolat…. Basescu dictator, Basescu dictator….majoranta, majoranta….constitutia, constitutia….

Urlau megafonele realitatii, alimentate de antenele paianjeni, toata ziua, in fiecare zi.

Au pielea groasa, rezistenta ca a lu’ Ilici, invatata cu pupici.

Puiul mic Antonescu (nu maresalul), educat, instruit si invatat, scos din buzunarul de rezerva, este acum „salvator”. A avut si el rolul lui „saracu” – arogant, fudul, ironic, inainte de vot; preocupat, zambitor, dragalas, dupa. Au pus o masca nemteasca, care-i incapea pe toti, si – afara cu Basescu, va rezolvam noi!

Care noi ???

About Perparim Demi

Am absolvit ingineria in metalurgie din 1974, specializat (1975-1976, China) ca tehnolog de aglomerare – furnale. In perioada 1976 – 1981 am participat in punerea in functiune mai multor sectii din sectorul primar al siderurgiei, ca fabrica de aglomerare, furnal, otelarie LD, ferro-crom etc. Am 16 ani experienta in productie si 17 ani in cercetare. In perioada 2006-08, am facut doua specializari in Project Management, PM si PMP. Activitatea si experienta mea profesionala se regasesc in mai multe lucrari de cercetare, proiecte, publicatii in domeniile tehnologiei minerare, mineralogie sintetica, modelarea si optimizarea proceselor, soft tehnologic, simulare pilot a proceselor etc. Conduc ca manager firma MIGRAL, o microintreprindere cu activitate principala CD, din Bucuresti. Obiectivul meu principal este sa infiintez un centru experimental, si sa il transform intr-un incubator de tineri cercetatori, specializati in domeniul tehnologiilor siderurgice, care sa devin capabil sa puna in aplicare idei novatoare in domeniile mediului, eficientizarii si calitatii, si sa ofera otelariilor din Romania aplicatii si idei competitive pentru depasirea decalajului creat fata de industria moderna din tarile dezvoltate. Consider importanta si necesara comunicarea dintre specialisti, informarea si formarea de opinii in domeniul cercetarii, schimbul de experienta si colaborare, nu numai cu cei activi care au deschis deja drumul, dar mai ales cu cei care au intarziat sau tinerii absolventi cu potential inca nepus la evidenta. Vreu sa cred ca, cu experienta lunga pe care o am in domeniu, pot sa-i indrum, sa-i ajut, sa-i cooptez in proiectele mele de viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.