Raiffeisen Bank a acordat prima finantare pe baza de certificate de depozit

Raiffeisen Bank, producator agricol, finantare, FGCR, certificat de depozit

Finantarea, in valoare de 5 milioane RON, a fost acordata unor producatori agricoli din grupul Cerealcom Dolj, pe baza unor certificate de depozit emise de depozitarii licentiati (lista depozitelor licentiate este publicata pe site-ul internet al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale).

Certificatele de depozit emise sunt garantate de Fondul de Garantare al Certificatelor de Depozit administrat de F.G.C.R. in cantitatea si calitatea inscrise pe acestea.

Gradarea (evaluarea calitatii reale) loturilor de seminte, pentru care se acorda finantarea, a fost efectuata conform sistemului national de gradare, administrat de catre Comisia Nationala de Gradare a Semintelor de Consum.

“Raiffeisen Bank marcheaza inca o data o premiera, prin promovarea unui produs esential pentru finantarea producatorilor agricoli. Este o tranzactie foarte importanta, nu numai pentru ca este prima de acest fel in Romania postbelica, dar si pentru ca sunt deja cativa ani de cand ne pregatim pentru acest tip de finantari agricole. Pe intreaga perioada ne-am implicat activ in redactarea formatului final al legii, precum si in negocierea altor prevederi legale. Practic, producatorul agricol beneficiaza de lichiditati atunci cand are nevoie, dar vinde efectiv produsele atunci cand piata este favorabila”, a explicat Marinel Burduja, prim-vicepresedintele Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank are deja traditie in finantarea producatorilor, comerciantilor si procesatorilor de cereale si plante oleaginoase; valoarea finantarilor in domeniu in ultimul sezon agricol a fost de peste 90 milioane EUR, acoperind suprafete cultivate insumand circa 120.000 hectare si o productie totala comercializata si procesata de aproximativ 600.000 tone.

Sursa: Raiffeisen Bank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.