Obligațiile angajatorului și modalitatea de decontare a plății de la buget

studenti.jpg

Angajatorul va acoperi cel puțin 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă cu normă întreagă, iar Guvernul va subvenționa 75% din diferența dintre salariul normal și cel pentru program de muncă redus, conform proiectului de ordonanță de urgență pentru introducerea Kurzarbeit. Conform acestui proiect, Guvernul are în vedere aplicarea măsurii doar în agricultură, turism, organizări de evenimente și HoReCa.

De ce este important: Conform programului de lucru aplicat în economia Germaniei și denumit ”Kurzarbeit”, adică ”muncă redusă”, angajații lucrează pe o anumită perioadă mai puțin sau chiar deloc. Angajatorul, împreună cu angajatul, decide procentul cu care scade timpul de lucru, iar angajatul primește proporțional salariul, care ar trebui scutit de taxe, și statul preia parțial diferența până la salariul întreg.

Programul de muncă redusă ”Kurzarbeit”, aplicat în Germania, va fi introdus și în România, după cum a anunțat anterior Profit.ro, sub titlul Program flexibil de muncă. Până acum, Executivul a anunțat doar că a stabilit că va subvenționa 75% din diferența dintre salariul normal și cel pentru program de muncă redus în cazul angajaților, iar companiile care pot beneficia de schemă sunt cele cu o scădere a cifrei de afaceri cu 10% față de luna similară a anului trecut. Totodată, măsura s-ar aălica pe o perioadă între 3 și 6 luni.

Executivul a redactat acum ordonanța de urgență pentru introducerea Kurzarbeit, care va fi completată cu o hotărâre de guvern. Ordonanța, în forma actuală, va modifica Codul Muncii pentru introducerea Kurzarbeit exclusiv în situații excepționale, adică în stare de urgență sau de alertă, nu ca măsură permanentă. Actul prevede că plata salariului brut pentru fiecare angajat care va fi beneficiar al măsurii de muncă flexibilă se va împărți între angajator, care va acoperi cel puțin 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă cu normă întreagă, și stat care va acoperi 75% din diferența între salariul de bază brut din contract înainte de perioada de criză și salariul de bază brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii programului… Alte detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.