“Occidentul s-a imbolnavit…si Romania si-a rupt piciorul”…..

S-a terminat cu visul de “safe-haven” a României…..(nu ştiu ce semn de punctuaţie să pun…??? sau !!!)

O dată cu  îmbolnăvirea treptată a “tutorilor” noştri vestici, noi am luat o hotărâre rapidă…..hai să ne rupem piciorul!!!…..poate aşa o să ne doară mai puţin când va ajunge virusul şi pe la noi…..

Dacă prin octombrie 2008 ne întrebam “OARE România urmează cursul Occidentului?”…… la începutul anului 2009, ajutaţi şi de luna ianuarie care nu este una dintre cele mai bune, psihoza crizei a pus stăpânire pe economia românească…..

Da…suntem conştienţi că influenţa crizei economice mondiale va fi inevitabil simţită şi în România, dar mediatizarea excesivă şi un pic cam “violentă” a subiectului CRIZĂ poate afecta negativ totul…..şi…..de cele mai multe ori exagerările fac rău…mult rău…..

Întrebări:

Există oare anumite interese ale unora pentru crearea stării de criză?????…..prefer să nu mă pronunţ încă…..

Există oare criză reală în România?????…..La întrebarea asta putem răspunde fiecare dintre noi în parte…..să ne detaşăm de generalizare…..şi să privim lucrurile constructiv…..TOŢI…..începând de la cei mari(statul prin instituţiile care îl reprezintă) până la ultimul contribuabil…..

…şi încă ceva…un citat…

“Trebuie făcută distincţia dintre fenomenele reale de criză şi criza virtuală care a pus stăpânire pe România.”…..by “Mugurescu”(Mugur Isărescu)…..

P.S. Sunt multe de spus şi de scris despre acest subiect…dar simt că încep să trăiesc pentru criză…şi sincer, consider că sunt multe alte lucruri ce merită mai multă atenţie…aşa că vă rog să înţelegeţi zgârcenia mea în fraze…

About Cristian Tudusciuc

Sunt absolvent de ştiinţe juridice, absolvent de ştiinţe economice (management) şi in anul 2010 am absolvit masterul la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Al. I. Cuza Iaşi, specializarea Bănci şi Pieţe Financiare. Am avut şi “privilegiul” să “admir” peisajul economic românesc (real) şi să-i simt “trepidaţiile” exact din interiorul lui. Administrez două mici firme de pe piaţa textilelor din România, una având ca domeniu principal de actvitate importul şi comercializarea materialelor textile, iar pentru cea de-a doua, producţia fiind sursa principală de venit.

2 thoughts on ““Occidentul s-a imbolnavit…si Romania si-a rupt piciorul”…..”

 1. cristiantudusciuc spune:

  …ooohooo…industria metalurgica…”big problem”…unul dintre principalele domenii afectate grav de criza…economica mondiala…aici avem un lant al slabiciunilor…..dv. ati simtit cu adevarat trepidatiile socului…..
  Teoretic…..sunt multe raspunsuri la intrebarile dv.,dar daca privim realitatea de pe piata…..raspunsurile devin neconcludente…..
  Astept si eu sa vad cum “deontologii” de pe media gasesc strategii de redresare…..

 2. Perparim Demi spune:

  Nu stiu cum privesc si simt alti criza, dar ceea ce pot sa va spun sigur este cum simt eu si firma mea acest lucru. Activitatea de cercetare in domeniul metalurgiei – fondurile nationale pentru 2009 sunt tunse bine de tot. Directori de proiecte au fost anuntati sa nu depun raportarile de etapa pentru o perioada de doua luni. Sa faca act aditional la contract (sa micsoreaza bugetul in cuantumul pe care ne vor da de stire mai incolo)si pina atunci sa nu sa apuca sa fac cheltuieli, ca nu se stie ce urmeaza. Este vorba de contracte care sunt in continuare din 2008, ca despre noi apeluri nici vorba.
  De alta parte, toate uzinele trec o perioada de reducere a productiei – la noi investitii nu mai gandeste nimen. Cu alte cuvinte, nici-un contract de cercetare sau consultare – austeritate.
  Societatile cu obiect principal de activitate CD cu ce raman, cum se vor descurca acest an ? Cu ce vor mentine angajatii? Ce prognoze sunt pentru 2010 ?
  Poate grasesc si aceasta situatie nu reprezinte o stare de criza, atunci cum putem numii- blocaj virtual, o pauza de doi ani in cercetare?
  Ce facem inchidem pravalia sau nereorientam in alte domenii – este o decizie greu de luat avind in vedere specificul meseriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.