Olguta Vasilescu: Am promis tot ajutorul silvicultorilor pentru a obtine statutul de personal silvic

imageResize-10.jpg

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Olguta Vasilescu, a declarat, miercuri, ca a promis angajatilor din silvicultura ca ii va ajuta in a-si obtine statutul de personal silvic, astfel incat padurarii sa fie protejati mai bine.

“Pana acum s-au ridicat probleme de bun simt, in general (angajatii din silvicultura, n.r.) vor statutul personalului silvic, si le-am promis tot ajutorul, mai ales ca, in ultima perioada, au fost foarte multe categorii profesionale care au obtinut un astfel de statut, incat padurarii sa fie protejati mult mai bine. Este, intr-adevar, o meserie foarte riscanta. S-au discutat si aspecte de salarizare si am constatat ca nu se cunoaste foarte bine legea, am demonstrat ca se porneste, intr-adevar, de la salariul minim pe economie, de 1.450 (lei, n.r.), dar se ajunge la 4.800 salariul, ceea ce din punctul nostru de vedere este un salariu bun pentru o persoana cu o calificare, fara studii superioare”, a mentionat Vasilescu.

Ministrul Muncii a facut precizari si despre propunerea angajatilor din silvicultura ca varsta de pensionare sa scada, de la 65 la 60 de ani, intrucat un padurar la 65 de ani “ar avea probleme sa mai alerge dupa hotii in padure”.

“S-a propus din partea dumnealor sa discutam despre legea salarizarii si despre legea pensiilor mai mult, in sensul ca si-ar dori scaderea varstei de pensionare, care intr-adevar ridica serioase probleme pentru un padurar, la 65 de ani, sa mai alerge dupa hotii in padure, dar sunt chestiuni care raman in continuare in atentia noastra. Am convenit sa mai avem cateva runde de negociere, inclusiv dupa ce vor fi trimise la ministere adrese in care sa fie mult mai clar specificata toate aceste lucruri”, a sustinut Olguta Vasilescu

In privinta Legii pensiilor, ministrul de resort a mentionat ca documentul sa fie finalizata pana la data de 1 octombrie.

“Legea pensiilor este finalizata. Sigur ca, in fiecare zi, mai avem discutii in continuare, chiar si noi, intre noi, reprezentantii Ministerului si cu cei de la Casa de Pensii. Vom prezenta o varianta la Suceava, unde ne vom intalni cu conducerea partidului si urmeaza mai departe calendarul sa fie stabilit de Coalitie, pentru ca noi avem in programul de guvernare ca legea sa fie gata pana la 1 octombrie si va fi gata pana la 1 octombrie”, a subliniat Vasilescu.

Confederatia Sindicala Nationale Meridian a organizat, miercuri, intalnirea de lucru comuna a sindicatelor din silvicultura si din gospodarirea apelor.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.