ONG-urile cer socoteala AM POSDRU pentru intarzierea cererilor de propuneri pentru DMI 6.1 si 6.4

Coalitia_ONG.jpg

Coalitia_ONGIntr-o scrisoare deschisa adresata Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Coalitia ONG pentru Fonduri Structurale reclama incetineala cu care institutia publica proceseaza fondurile europene si cere mai multa transparenta.

ONG-urile subliniaza ca pentru lansarea cererilor de propuneri aferente DMI 6.1 si 6.4 au fost deja anuntate oficial 3 termene care nu au fost respectate: iulie, septembrie si decembrie 2013. “Efortul depus de Ministerul Fondurilor Europene pentru cresterea gradului de absorbtie este incetinit de incapacitatea AM POSDRU de a eficientiza timpii de evaluare a proiectelor si amanarea repetata a lansarii apelurilor aferente DMI 6.1 si 6.4”, subliniaza Coalitia.

De asemenea, ONG-urile cer AM POSDRU sa faca publice numele tuturor partenerilor din cadrul tuturor proiectelor declarate castigatoare in cadrul apelurilor lansate in 2013. “In prezent, listele cu toate aceste proiecte, publicat pe site-ul www.fseromania.ro, contin urmatoarele categorii de informatii: ID-ul din ActionWeb al proiectului, titlul, numele solicitantului, punctajul obtinut in urma evaluarii si bugetul aprobat”, arata sursa citata.

Coalitia ONG invoca principiul transparentei si argumenteaza ca publicarea numelor tuturor partenerilor implicati in cheltuirea bugetului, mai cu seama ca vorbim de bani publici, trebuie sa fie o informatie accesibila oricui.

Sursa: Coalitia ONG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.