ONG-urile contesta un proiect care permite operatorilor economici sa ofere servicii sociale

proiect-ong.jpg

proiect-ongAcest proiect de OG ar oferi posibilitatea operatorilor economici sa furnizeze servicii sociale si sa aiba acces la fonduri publice, inclusiv la fonduri structurale europene, lucru care ii nemultumeste pe reprezentantii ONG-urilor.

Acestia sustin ca nu a existat o consultare pe baza documentului si ca, mai mult decat atat, adoptarea acestui proiect ar insemna modificarea Legii asistentei sociale, lucru neconstitutional.

Fara a organiza o dezbatere care sa aduca la aceeasi masa toti actorii implicati in furnizarea serviciilor sociale, ordonanta schimba fundamental modul de organizare si functionare a sistemului de asistenta sociala, prin deschiderea pietei serviciilor sociale catre societatile comerciale. Nota de fundamentare ce insoteste proiectul prevede, in Sectiune a 6-a, privind consultarile efectuate in vederea elaborarii proiectului de act normativ, ca proiectul nu se refera la organizatiile neguvernamentale si ca nu este necesara consultarea acestora, desi procentul furnizorilor neguvernamentali de servicii sociale (asociatii si fundatii) din Romania reprezinta 49 la suta din totalul furnizorilor acreditati“, sustin reprezentantii ONG-urilor.

Mai multe detalii: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.