Trei proiecte majore, cu finantare europeana de aproape 20 de milioane de euro, au fost lansate la Timisoara

money.jpg

moneyTrei proiecte majore pentru Timisoara, in valoare de peste 85 de milioane de lei, echivalentul a peste 20 de milioane de euro, cu finantare europeana in cadrul Programului Operational Regional, au fost lansate miercuri de municipalitate. 

Cel mai valoros este cel intitulat “Trafic management si supraveghere video“, in valoare de aproape 10 milioane de euro si care urmeaza sa se finalizeze in 12 luni. “Asistenta nerambursabila din partea Uniunii Europene este de aproape 9 milioane de euro si va imbunatati fluxul rutier, dar si siguranta cetateanului in municipiul Timisoara, prin implementarea unui sistem cu control adaptiv de management al traficului urban si supraveghere video metropolitana“, a declarat primarul Nicolae Robu.

In cadrul acestui proiect va fi modernizat si extins sistemul de semaforizare pentru 134 de intersectii, vor fi dotate intersectiile si zonele identificate “periculoase” cu 230 de echipamente noi de supraveghere (camere video) si va fi creat un centru de comanda si control unic, pentru coordonarea activitatilor de management si supraveghere video pe masura dezvoltarii actuale si viitoare a orasului. 

Celelalte doua proiecte se refera la “Extinderea retelei de troleibuz intre Timisoara si Dumbravita“, in contextul dezvoltarii resedintei de judet si a transformarii ei in metropola, si “Reabilitarea liniei de tramvai si modernizarea tramei pe strada stefan cel Mare“, una dintre cele mai vechi din oras.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.