POSCCE: Operatiunea 1.3.3 – Sprijin pentru integrarea intreprinderilor in lanturile de furnizori sau clustere

afaceri_intalnire.jpg

Operatiunea 1.3.3 „Sprijin pentru integrarea intreprinderilor in lanturile de furnizori sau clustere” isi propune incurajarea dezvoltarii clusterelor (emergente si inovative) si a lanturilor de furnizori, prin sprijinirea integrarii intreprinderilor, in special a IMM-urilor in aceste structuri de afaceri, cu scopul de a-si imbunatati competitivitatea pe plan national si international.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 16.10.2013
Buget: 89.000.000 lei

afaceri_intalnireObiective operationale

  1. Pentru clusterele emergente, scopul operatiunii este in principal de a dezvolta noi clustere si a sprijini intarirea capacitatii institutionale a acestora, prin activitati de atragere de noi membri, promovare si animare cu scopul de a imbunatati imaginea clusterului ca intreg si a cooperarii intre membrii sai.
  2. Pentru clusterele inovative, operatiunea urmareste sprjinirea implicarii IMM in activitati colaborative de cercetare-dezvoltare-inovare si cresterea interactiunii dintre firme, organisme de cercetare, institutii din mediul academic si stiintific, administratie publica etc., cu scopul de a creste competitivitatea economiei romanesti.

Solicitanti eligibili

Pot participa la program entitatile de management ale clusterelor (EMC) ce vor depune proiecte in numele clusterelor pe care le reprezinta.

Sunt acceptate urmatoarele tipuri de proiecte:

  • Proiectele destinate clusterelor emergente cuprind activitati eligibile de animare a clusterului.
  • Proiectele destinate clusterelor inovative cuprind activitati eligibile de animare a clusterului si activitati de cercetare.

Ambele tipuri de proiecte trebuie sa propuna activitati de interes comun membrilor clusterului respectiv.

Durata de implementare a contractului este de maximum 18 de luni de la data semnarii Contractului de finantare de catre ultima din cele doua parti semnatare (Beneficiar si Autoritatea Contractanta Ministerul Economiei – AM POSCCE), dar nu trebuie sa depaseasca data de 31.07.2015.

Cheltuieli eligibile

  1. Cheltuieli cu achizitia de servicii de consultanta;
  2. Cheltuieli pentru activitatile de marketing;
  3. Cheltuieli pentru organizarea de/si/sau pentru participarea la sesiuni de formare (training) si/sau evenimente pentru facilitarea schimbului de experienta;
  4. Cheltuieli cu managementul clusterului/lantului de valoare;
  5. Cheltuieli pentru achizitionarea de active corporale, altele decat cladiri si terenuri, active necorporale, obiecte de inventar si altele;
  6. Cheltuieli aferente activitatilor de consultanta furnizate de catre consultanti externi (doar pentru clusterele inovative);
  7. Cheltuieli pentru proiecte de cercetare – dezvoltare (doar pentru clusterele inovative);
  8. Cheltuieli legate de realizarea studiilor de fezabilitate (doar pentru clusterele inovative);
  9. Cheltuieli cu servicii de consultanta in domeniul inovarii si servicii de sprijinire a inovarii (doar pentru clusterele inovative);
  10. Cheltuieli cu inchirierea de personal cu inalta calificare (doar pentru clusterele inovative).

Conditii de finantare

Bugetul alocat acestui apel de proiecte este de 89 milioane lei.

  • Pentru clusterele emergente, finantarea maxima nerambursabila este de 890.000 lei (echivalentul a 200.000 euro).
  • Pentru clusterele inovative, finantarea maxima nerambursabila este de 5.340.000 lei.

Intensitatea maxima a sprijinului financiar nerambursabil acordat din totalul costurilor eligibile prin Schema de ajutor de stat este de:

  • 65% pentru EMC-uri asimilate unei intreprinderi mari (pentru proiecte de CDI);
  • 75% pentru EMC-uri asimilate unei intreprinderi mijlocii (pentru proiecte de CDI);
  • 100% pentru EMC-uri asimilate unei intreprinderi mici (pentru proiecte de CDI).

Intensitatea maxima a sprijinului financiar prin schema de ajutor de minimis este de 100% (200.000 euro pe o perioada de 3 ani fiscali).

Termene-limita

Termenul de depunere: depunerea proiectelor se face incepand cu 2 august 2013, ora 9,00 pana la 16 octombrie 2013, ora 16,00. Proiectele nedepuse in acest interval vor fi considerate respinse.

Locul de depunere: proiectele se pot depune la sediul la sediul Autoritatii de Management a Programului Operational „Cresterea Competitivitatii Economice” (AM POSCCE), din str. Ernest Juvara, nr. 3-7, sector 6, Cod Postal 060104, Bucuresti, in zilele de luni-joi intre orele 9.00-16.00 si vineri intre orele 9.00-14.00.

In cazul utilizarii serviciilor de posta/curierat, va fi luata in consideratie data predarii proiectului catre curier, inscrisa in documentul de expeditie.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul Solicitantului si anexe (ZIP)

Finantator: Uniunea Europeana

Sursa: AM POSCCE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top