KPMG valideaza Managementul Conformitatii in OMV Petrom

OMV Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, este primul grup din Romania al carui Sistem de Management al Conformitatii a fost auditat de catre unul dintre cei patru mari auditori de talie mondiala – KPMG. Managementul Conformitatii vizeaza respectarea legislatiei in vigoare si a principiilor de guvernanta corporativa si etica ce se regasesc in Codul de Conduita al companiei, respectiv principii de integritate, transparenta si onestitate.

Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom: “Performanta unei companii este strans legata de respectarea legislatiei si a normelor de conduita. Tocmai de aceea, Directoratul OMV Petrom sustine si promoveaza o cultura organizationala bazata pe principii si valori universal acceptate, precum si pe respectarea standardelor internationale.”
Auditarea Sistemului de Management al Conformitatii al OMV Petrom reprezinta un demers voluntar, initiat la nivelul Grupului OMV, pentru a obtine o recunoastere la nivel international in ceea ce priveste respectarea celor mai inalte standarde in domeniul conformitatii.

In cursul auditului au fost examinate aspecte de conformitate privind etica in afaceri, lupta impotriva coruptiei, pietele de capital, concurenta si embargourile comerciale, raportate la cele mai bune practici internationale.

Evaluarea a fost realizata de KPMG in linie cu cerintele Standardului 980 emis de catre Institutul de Auditori Publici din Germania (IDW). Acest standard se numara printre cele mai performante la nivelul Uniunii Europene si este cel mai relevant pentru Grupul OMV.
“Aceasta certificare reprezinta pentru OMV Petrom nu numai o recunoastere locala, ci si o apreciere internationala privind calitatea sa de organizatie care isi respecta angajamentele in domeniul conformitatii. Aceasta reprezinta o rasplata a eforturilor noastre din sfera conformitatii, o dovada a calitatii sistemului nostru de conformitate si o investitie pentru dezvoltarea durabila a organizatiei noastre”, a adaugat Mihai Berinde, Director al Departamentului de Afaceri Corporative si Conformitate al OMV Petrom.

In urma aceluiasi audit, OMV a devenit prima companie listata din Austria cu un Sistem de Management al Conformitatii in linie cu Standardul 980 al IDW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.